KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Formabontó térnyitás üveghomlokzattal

Solarlux teljes szélességben nyitható üveghomlokzat közösségi épületekhez

Egy közösségteremtő hatással rendelkező épületnél praktikus funkciót, különleges hangulatot és egyedi formavilágot teremthet az akár 14 méteren keresztül nyitható Solarlux üvegfal. Ahogy a példák is mutatják a homlokzat üvegfallal történő megnyitásával nemcsak a közösségi kapcsolatok építésére szolgáló tér bővülhet, hanem egyedi, akár formabontó tömegképzés és dizájn is kivitelezhető.

A térnyitás az egyik legfontosabb eszköz, amellyel egy épületet közösségteremtő erővel, funkcióval ruházhatunk fel: legyen szó akár szabadidő és sportközpontokról, uszodákról, strand-, termál- és élményfürdőkről, wellness komplexumokról vagy exkluzív családi házak társasági tereiről. Egy ilyen közösségformáló hely kialakítása során a belső térelrendezésen kívül, a térmegnyitás igazán egyedi és különleges formája lehet az épület külső tere felé való fordulás. Az építmény külterével, a természettel való kapcsolat megvalósítására gyakori építészeti megoldás, a ma reneszánszát élő üveghomlokzat.
Ha a térnyitásnak nemcsak az illúzióját szeretnénk kelteni egy egyszerű üveghomlokzattal, érdemes megismerni a Solarlux eltolható, nagyméretű üveg harmonika szerkezeteit, amelyek alkalmazásával akár 14 méteren keresztül nyithatóvá válhat a homlokzat.

Sportkomplexumok Solarlux nyílászáró elemekkel
A nagy fesztávok lég- és hőszigetelő zárására képes Solarlux üveg harmonika nyílászárók egyedisége abban rejlik, hogy a nagyméretű üvegtáblákat is könnyen mozgatható rendszerben lehet kezelni. A 2010-es olimpiai játékok nyitóstadionjában, a „B.C. Place Stadium”-nál Vancouverben, vagy a világhírű HOK Sport építésziroda által tervezett new yorki Yankee stadionnál is alkalmazták már a Solarlux üvegszerkezetek azon előnyét, hogy a szárnyak nincsenek egymáshoz pántolva, és vasalatai egyenkénti elmozgatásra és lerögzítésre is alkalmasak.

Medencés közösségi terek Solralux üveghomlokzattal
A sportlétesítményeken kívül, ez a tulajdonság a beltéri medencével rendelkező uszodák, strand-, termál- és élményfürdők, wellness komplexumok vagy exkluzív családi házak esetében is előnyt jelenthet. Ugyanis a Solarlux üveg harmonika szerkezetek lehetővé teszik, hogy jó idő esetén a medencetér minél nagyobb mértékben érintkezzen a természettel, rossz időben, pedig zárt teret képezve védjék azt. A Solarlux üveg nyílászárókkal a tökéletes érzéki csalódás is elérhető, hiszen az egyedi gyártástechnológiának köszönhetően bizonyos típusoknál a látványt nem zavarja meg az üvegfelületet tartó szerkezet sem.
A tartós és karbantartásmentes üveg szerkezetek a maximális helykihasználást elősegítve kifelé, vagy befelé is nyílhatnak. A szabadon választott nyílásirány nem befolyásolja a biztonságot, hiszen a szárnyak a tokok közé zárnak. A Solarlux üvegszárnyakból álló épülethomlokzat a praktikus funkció mellett különleges és izgalmas külső formakialakításra is lehetőséget teremt, amelynek határt csak a fantázia szabhat.
Ma Magyarországon a Solarlux nagyméretű, mozgatható üvegelemei a Mantu Ajtó - Ablak Stúdió forgalmazásában érhetőek el, ahol kiemelkedő szakértelemmel állnak rendelkezésre minden üveghomlokzat iránt érdeklődő építésztervező, kivitelező és tulajdonos számára.

A teljes szélességben nyitható üveghomlokzat alkalmazásának széleskörű lehetőségeiről tovább olvashat a www.solarlux-telikert.hu oldalon.


Létrehozás időpontja: 2014-05-15 22:42:17
Utolsó módosítás időpontja: 2014-05-15 22:52:02
Cimkék: solarlux, üveg, homlokzat;
Megtekintések száma: 12075
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=41973