KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

KÜLÖNLEGES ÉPÍTÉSZETI MEGOLDÁSOK KÜLÖNDÍJA

Különleges kivitelezési megoldásokért kapott különdíjat az Eiffel Palace Irodaház tervezője 

A november 27-én megrendezett Média Építészeti Díjának tizedik díjátadóján Gelesz András munkáját, a Budapest belvárosában álló Eiffel Palace-t jutalmazták különdíjjal.

“Gelesz András munkáját az előremutató innovatív technológiák és megoldások alkalmazása teszi különlegessé. Bár az egyes technológiák, illetve megoldások külön-külön, már megjelentek máshol, mégis így együtt alkalmazva kiemelkedővé teszik az épületet” – indolkolta a döntést Markovich Béla a különdíjat felajánló Mapei Kft. ügyvezetője.


Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője (balról) átadja Gelesz Andrásnak (jobbról) a Különleges kivitelezési megoldások különdíját. A háttérben
Devich Márton, az MTI újságírója, a zsűri elnöke látható.

 

A kép az alábbi linkről letölthető: http://bit.ly/1y3jLVd 

 

A Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út sarkán álló Eiffel Palace eredeti épülete több mint 100 éve Korb Flóris és Giergl Kálmán tervei alapján épült, hogy otthont adjon a Pesti Hírlap szerkesztőségének és nyomdájának.

Gelesz tervei megőrizték az épület homlokzatát és a függőfolyosó vasszerkezeteit. Annak ellenére, hogy az épület gyakorlatilag teljesen megújult, a mai igényeket kielégítő, úgy, hogy mind homlokzati megjelenésében, mind részben belső elemeiben nagyon sokat megőriz az eredeti épületből.

Az épület alatt öt szintes mélygarázs létesült 246 személyautó és 100 kerékpár férőhellyel, ami a belvárosi parkolási gondok szempontjából és a kerékpáros közlekedés támogatásának szempontjából is fontos.

A díj odaítélésekor az innováció mellet kiemelkedő szempont volt a környezetvédelem és fenntarthatóság. A megőrzött maradó homlokzat mögött a legkorszerűbb hőszigetelések illetve gépészeti rendszerek kerültek alkalmazására. Az épület hatékonyságát töbek között napenergia hasznosítás, esővíz újrahasznosítás valamint hatékony energiafelhasználás teszi lehetővé. Mindezzel az Eiffel Palace a térségben egyedülálló módon mind a LEED, mind pedig a BREEAM rendszer szerint minősített épület. 

További információk a díjnyertes épületről: http://eiffelpalace.hu/hu/galeria

 

További információ:  

Fülöp Zoltán  

fulopzoli@hirnevugynokseg.hu  

06 30 66 44 029  

A Mapei Kft.  

A Mapei 143 főt foglalkoztat, valamint felelős vállalatként kiemelt szerepet vállal a szakemberképzésben, amit 2010-ben Gazdasági Miniszteri Kitüntetéssel ismertek el. www.mapei.hu


Létrehozás időpontja: 2014-12-04 09:26:00
Utolsó módosítás időpontja: 2014-12-04 09:29:11
Cimkék: Mapei;
Megtekintések száma: 12315
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42481