KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Felhívás egyéni HILD JÁNOS-DÍJ 2015 elnyerésének javaslattételére

Az egyéni Hild János-díj célja

A Magyar Urbanisztikai Társaság Hild Jánosról, az első budapesti városrendezési terv készítőjéről nevezte el a Hild János-díjat, amelynek egyéni változatát az urbanisztika terén elért kimagasló személyes elméleti és gyakorlati szakmai teljesítmények elismerése érdekében adományozza.

Ki kaphat egyéni Hild János-díjat?

Hild János-díj adományozható annak a természetes személynek, aki az urbanisztikai szemlélet érvényesítése terén, a területfejlesztésben, területrendezésben, a településfejlesztésben, településrendezésben, városrehabilitációban, a települési értékek értékőrző fejlesztésében, a települések igazgatásában, irányításában, működtetésében kiemelkedő tudományos, tervező vagy gyakorlati szakmai eredményt ért el.

A díjat ugyanaz a személy 5 éven belül csak egyszer kaphatja meg (az eddigi díjazottak sorát a 2. számú melléklet tartalmazza). A Társaság egy alkalommal legfeljebb 3 díjat oszt ki.

Ki javasolhat?

Egyéni Hild János-díjra bárki javaslatot tehet.

A javaslattétel módja

A felhívás 1. számú mellékletében található jelölő lap segítségével történik, melyet a MUT titkárságára kell eljuttatni e-mailben a mut@mut.hu címre vagy postán a következő levelezési címre: Magyar Urbanisztikai Társaság, 1094 Budapest Liliom u. 48.

Benyújtásának határideje 2015. március 2. 12:00 óra
(Postai úton a beérkezési határidő: 2015. március 3.)

A pályázat elbírálása
A települési Hild János-díj odaítélésről a MUT Elnöksége dönt. A döntést megelőzően a pályázatok értékelésében a Díjbizottság szervezésében részt vehetnek:

  • az Elnökség tagjai,
  • a MUT területi csoportokjainak és szakmai tagozatainak vezetői.

Javaslattételi lap_2015

Eddigi Egyéni Hild díjasok névsora


Létrehozás időpontja: 2015-01-14 12:17:12
Utolsó módosítás időpontja: 2015-01-14 12:20:31
Cimkék: Hild János;
Megtekintések száma: 11099
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42553