KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Újabb magyar sikerek a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán

A magyar ingatlanfejlesztés és az örökségvédelem nemzetközi elismerése

A Nemzetközi Ingatlanszövetség, a párizsi székhelyű FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (FIABCI World Prix d'Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és megjutalmazása. (www.fiabciprix.com )

A bírálat főbb szempontjai az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredménye, építészeti- és városépítészeti színvonala, a kivitelezés minősége, az alkalmazott műszaki megoldások és a megvalósítás időtartama. Emellett értékelik a fejlesztés eredményességét, értékesítési- és bérbeadási potenciáljait, foglaltságát, valamint a környezetvédelem és az ingatlanfejlesztés társadalmi hasznosságát.

A 23 évvel ezelőtt útjára indított FIABCI Prix d’Excellence a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázata, amelynek történetében eddig öt kontinens 32 országának ingatlanfejlesztői szerepeltek eredményesen. (www.fiabciprix.com/past winners). A pályázat kizárólagos jogú sajtótámogatója a Wall Street Journal. A nemzetközi zsűriben idén 33 ország 66 tekintélyes szakembere vett részt, képviselve az ingatlanfejlesztési szakma egy-egy speciális ágazatát.

A pályázat jelentőségét felismerve először Brazília és Malajzia, majd Magyarország is meghirdette saját nemzeti ingatlanfejlesztési nívódíj pályázatát azzal a céllal, hogy a nyertesek képviseljék országukat a FIABCI World Prix d’Excellence pályázaton. E három ország példáját sokan követték, és már közel 20 ország (Brazília, Malajzia, Magyarország, Oroszország, Taiwan, Indonézia, Argentína, Szingapúr, Norvégia, Columbia, Hollandia, Bulgária, az Egyesült Államok, Észtország, Lettország, Litvánia, Németország  és Luxemburg is megrendezi nemzeti pályázatát, hogy minél jobb pályázatok képviseljék országukat a nemzetközi mezőnyben. A névsor évről évre bővül.

Az elmúlt 16 évben a magyarországi ingatlanfejlesztők sikeresen vettek részt a FIABCI Prix d’Excellence pályázatán és több kategóriában is győzelmet arattak és nyertek különdíjat. Idén a hagyományoknak megfelelően a nemzetközi pályázaton a FIABCI Magyar Tagozata és a Magyar Ingatlanszövetség által szervezett (XVI.) Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat győztesei vettek részt Magyarországról.

Az idén a díjakat a FIABCI 66. Kongresszusán Kuala Lumpurban a One World Hotel dísztermében tartott gálavacsorán adták át a nyerteseknek 2015. május 30-án, ahol több, mint ezer résztvevő ünnepelte a díjazottakat.

A magyar pályázók ismét kitűnően szerepeltek

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem a Liszt Ferenc Zeneakadémia pályaművel II. díjat nyert Speciális épületek kategóriában.

A Horizon Development Kft. Eiffel Palace irodaháza a Környezettudatos épületek kategória II. díját nyerte.

Az örökségvédelem kategóriában a zsűri két második díjat adott ki, és mindkettő Magyarországra került. Az Eiffel Palace irodaház és a Liszt Ferenc Zeneakadémia az Örökségvédelmi kategória megosztott második díját kapta.

Az Eiffel Palace irodaház díjait Kovács Attila a Horizon Development Kft. ügyvezető partnere, a Zeneakadémia díjait Lakatos Gergely főmérnök vette át.

Gönczi László

A FIABCI Magyar Tagozatának elnöke


Létrehozás időpontja: 2015-06-01 18:21:33
Utolsó módosítás időpontja: 2015-06-01 18:21:33
Cimkék: FIABCI; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 13227
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42847