KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Magyarországi Falumegújítási Díj 2015

A Belügyminiszter és a Miniszterelnökséget vezető Miniszter közösen meghirdetik a Magyarországi Falumegújítási Díj 2015. pályázatot, „nyitottnak lenni” mottóval.

Az idén már hatodik alkalommal kiírásra kerülő pályázattal a meghirdetők célja, hogy felkutassák, díjazzák és ezzel „reflektorfénybe állítsák“, azokat a települési közösségeket, amelyek kimagasló és példaszerű színvonalon végzik jövőbemutató fejlesztési munkájukat. A kiírók a példák bemutatásával, az információk cseréjével javítani kívánják a falumegújítást végző községek eredményeit, a jó példákkal el kívánják érni, hogy a falumegújítás mozgalommá szerveződjön.

A pályázat ezúttal is az „Európai Falumegújítási Díj” pályázati kiírás követelményein alapul, amelyet az Európai Falumegújítási és Vidékfejlesztési Munkaközösség írt ki.

A magyarországi pályázatnak – a hazai falufejlesztési tevékenységek elismerése mellett – az is célja, hogy kiválassza azt a települést, amely a leginkább méltó módon képviselheti hazánkat az európai megmérettetésen.

A pályázat mottója ösztönözni kívánja, hogy nyitott lélekkel tekintsünk az újra, az ismeretlenre és a szokatlanra, hogy abból hasznunk származzon. Ez nyitottságot jelent az újító ötletekre, jövőképekre és stratégiákra.  A mottó nem utolsó sorban azt is üzeni a falusi közösségeknek, hogy legyenek nyitottak az együttműködésre, településhatáraikra ne elválasztó vonalként, hanem kapcsolódási pontokként tekintsenek, teremtsék és szilárdítsák meg a településközi szövetségeket, önkormányzati társulásokat.

A pályázatokat 2015. november 2-ig kell benyújtani.

További információk és letölthető dokumentumok az alébbi linken érhetőek el:
http://www.mut.hu/?module=news&action=show&nid=217489
 


Létrehozás időpontja: 2015-10-28 17:22:46
Utolsó módosítás időpontja: 2015-10-28 17:22:46
Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 11240
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43112