KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Újdonság a MEVA-tól

Könnyű falzsalu rendszer magas falak daru nélküli zsaluzásához akár mintával a betonfelületen. A magyar piacon egyre nagyobb igény mutatkozik olyan megoldásokra, ahol a kivitelezés során daru használata vagy zsalumagasítás nélkül készülhetnek nagyobb magasságú, jó felületi minőségű beton falak, akár látványbeton kivitelben is.

A könnyű, kézi mozgatású, zárt acél keretprofillal készült, robosztus EcoAs falzsalu rendszerrel mindez egyszerűen, daru és magasítás nélkül megoldható.

MEVA-ÚJDONSÁG: KÖNNYŰ, MÉGIS ROBOSZTUS

Az építész megálmodja a betonszerkezet geometriáját, felületi tulajdonságait, látványát, akár színét, mindezt abban a reményben, hogy megfelelő anyagokból és technológiával készül a tervezett fal és a terven elképzelt látvány, műszaki tartalom valóban létrejön. Azonban kényelmetlenséget, kellemetlenséget és türelmetlenséget okozhat, ha az építész által megálmodott betonszerkezet csak daru segítségével, idő- és költségigényesen hozható létre. Erre a helyzetre is megoldást kínál a MEVA újdonsága, a modern és sokoldalú EcoAs falzsalu, ami a falzsaluk piacán a legnagyobb fajlagos terhelhetőségű, könnyű és kézzel mozgatható rendszer.

A magyar piacon újdonságként megjelent könnyű, mégis robosztus EcoAs falzsalu rendszer segítségével extra magasságú falak idő- és költségtakarékosan, egyszerűen, egy elemmel, magasítás nélkül és pontos méretben gond nélkül kivitelezhetőek. Az innovatív EcoAs falzsalu elemek széles méretválasztékban érhetőek el (25–80 centiméter szélességben, 80, 120, 160, 240, 300 centiméter magasságban), emellett a tetszőlegesen magas zsaluzat is a négyzetméterenként 50 kN teherbírásával is kiemelkedik versenytársai közül. Amennyiben szűk helyeken, daru nélküli munkavégzésre van szükség, az EcoAs ott is verhetetlen: a könnyen mozgatható és hordozható, mindössze 86 kg (a legnagyobb 300 x 80 centiméteres tábla) súlyú elemmel más rendszerekhez képest egyszerűen és kevesebb alkatrész segítségével zsaluzhatunk.

HOSSZÚ ÉLETTARTAMÚ KERET ÉS MŰANYAG ZSALUHÉJ

Az EcoAs acél kerete kívülről-belülről korszerű felületkezeléssel készül. A zárt keretprofil alapozása ütésálló kémiai kötéssel felvitt fekete réteg, a fedőréteg pedig porszórással kerül rá. A hőkezelt bevonat meghosszabbítja az anyag élettartamát, illetve megkönnyíti a tisztítás menetét. A keretbe a MEVA korszerű műanyag zsaluhéja kerül, amely minőségromlás nélkül akár 1500-szor is felhasználható, és az acéllal együtt minden másnál hosszabb élettartamot és egységes betonfelületi minőséget biztosít.

A 100 százalékban famentes, műanyag zsaluhéj a betonozást követően könnyen kizsaluzható, nagyon jól szegelhető és a használati ideje után újrahasznosítható, alkalmazása emiatt egyaránt környezet- és pénztárca kímélő. A falzsaluba épített műanyag zsaluhéj az idő múlásával még milliméterekkel sem változtatja a méretét, a hagyományos zsalutáblákkal ellentétben nem vesz fel nedvességet, nem duzzad, nem zsugorodik, ezáltal a zsalutábla keretlenyomata sem változik a használat során, nincs szükség a felület csiszolására.

A hagyományos, többrétegű falemezeket nemcsak a környezettudatosságával múlja felül, de jóval több lehetőséget nyújt egyedi geometriai és felületi formák kialakítására. Az EcoAs rendszer széles elemválasztékkal kapható, így bármilyen zsaluzási feladat, optimálisan, kicsi készlettel megvalósítható a mélyépítésben és a magasépítésben egyaránt.

www.meva.hu


Létrehozás időpontja: 2015-11-01 02:41:18
Utolsó módosítás időpontja: 2015-11-01 02:44:21
Cimkék: MEVA; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 11272
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43117