KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

A Tetőszépségverseny 2016. évi eredményei

„…nem könnyű nyerni, hiszen sok a kiváló szakember…”
A CRETON elkötelezett: a minőségi munka, minőségi elismerést érdemel
A Tetőszépségverseny 2016. évi eredményei

Igazi közösség érett össze a CREATON anyagokkal előszeretettel fedő szakemberekből, a munkájukat elismerő, idén 7. alkalommal megrendezett Tetőszépségverseny díjátadójára. Mindig vannak új pályázók és vannak visszatérők, és olyanok is, akiknek a munkája nemzetközi összehasonlításban, és egy nemzetközi mezőnyben is megállja a helyét.
Jó hír ez a megrendelők számára is, hiszen egyre több szakember a minőségi munka mellett teszi le a voksát. A CREATON pedig elkötelezett amellett, hogy a minőségi munka minőségi elismerésben részesüljön.

„Idén sem a különleges, vagy bonyolult tetőké volt a főszerep. A mezőny sok magas műszaki színvonalon kivitelezetett, de egyszerű tetőt hozott.” – mondta el dr. Tóth Elek, a BME Magasépítési tanszékének egyetemi docense, a zsűri elnöke értékelő beszédében a díjátadón. „Ugyanakkor sok függ az építtetői ízléstől és pénztárcától, valamint a tervezői kreativitástól is, valamint attól, hogy az így meghatározott feladatot a tetőfedő mesterek hogyan oldják meg.”
A 2016. évi, 800 000 Ft összdíjazású versenyen a zsűri 15 pályaművet emelt ki: 4 díjat, 6 különdíjat és egy kategórián kívüli kiemelt különdíjat osztott ki, valamint további 4 tetőfedő munkáját javasolta CREATON-nak az ÉMSZ Év Tetője Nívódíj pályázatra felterjeszteni.
„Egyre több tetőn ismerhetőek fel az egyes mesterek kézjegyei és ezek a mesterjegyek már a tanítványok munkáján is megjelennek. Jó lenne, ha mindez apáról fiúra is szállna.” – emelte ki a szakemberek körében nagy tiszteletnek örvendő zsűri elnök, dr. Tóth Elek.

Az I. díjat Pahocsa Kálmán, ács- tetőfedő és bádogos mester vehette át, aki elmondása szerint a munka minden pillanatában úgy fedett, ahogy az egy díjnyertes tetőhöz illik. „Ugyan mi már nyertünk a CREATON versenyén, de határozottan állíthatom, hogy nem könnyű nyerni, hiszen nagyon sok remek szakember van. Kellett hozzá a gazda is, de mivel nem először dolgoztunk neki, megbízott bennünk és minden javaslatunkat elfogadta: rászánta az időt és a pénzt is. Így adott volt minden, hogy tökéletes tető épüljön és nagyon reméltük, hogy ezt a zsűri is így fogja értékelni. Bevallom, izgultam…” – mondta el a nyertes munkáról a szakember.
A tószegi családi házra AMBIENTE hódfarkú tetőcserép, NUANCE rézvörös engóbozott változata került.

A pályázat II. díját Elek Zsolt vihette haza, egy Kaposváron fedett tetővel (felhasznált termék: KLASSIK hódfarkú tetőcserép natúrvörös színben).
Megosztott III. díjat kapott Kovács Sándor, egy Túrkevén fedett tetőért (felhasznált termék: natúrvörös KLASSIK hódfarkú tetőcserép)és Harmadás Kornél egy balatonszemesi nyaraló tetőfedéséért(felhasznált termék: KLASSIK hódfarkú tetőcserép, NUANCE rézvörös engóbozott változata).

Nemzetközileg is elismertek a magyar tetőfedők
A magyar tetőfedők elismertségét mutatja, hogy míg két éve Kovács Sándor, a Nemzetközi Tetőfedő Szövetség rangos versenyén első magyar indulóként nyert, a CREATON mostani versenyén Trombitás Zoltán ausztriai, a Wörthi-tó mellett végzett munkája részesült kategórián kívüli kiemelt szakmai különdíjban.
Emellett a Tetőépítők Egyesülete képviseletében, Csizmadia Zoltán, elnök adta át az Egyesület saját alapítású különdíját, amelyet Drong György, ács- tetőfedő és bádogos mester Szadán fedett házáért vehetett át.

Különdíjba részesült munkák

DRONG GYÖRGY
PÁLYAMŰ: Családi ház, Szada
FELHASZNÁLT TERMÉK: HORTOBÁGY hornyolt tetőcserép, NUANCE rézvörös engóbozott

ZSÁRIK FERENC
PÁLYAMŰ: Családi ház, Budapest
FELHASZNÁLT TERMÉK: RÓNA hornyolt szegmensvágású tetőcserép
NUANCE rézvörös engóbozott

NESÓ LÁSZLÓ, NESÓ BT.
PÁLYAMŰ: Családi ház, Balatonalmádi
FELHASZNÁLT TERMÉK: HORTOBÁGY hornyolt tetőcserép
natúrvörös

NEHÉZ TAMÁS
PÁLYAMŰ: Református Templom, Soltvadkert
FELHASZNÁLT TERMÉK: SAKRAL templomi hódfarkú tetőcserép
natúrvörös

ZAKARIÁS ANDRÁS
PÁLYAMŰ: Műemlék jellegű családi ház, Budapest
FELHASZNÁLT TERMÉK: RÓNA hornyolt szegmensvágású tetőcserép
natúrvörös

BORSI ZOLTÁN
PÁLYAMŰ: Családi ház, Nyíregyháza-Nyírszőlős
FELHASZNÁLT TERMÉK: RÓNA hornyolt szegmensvágású tetőcserép
natúrvörös

ÉMSZ Nívódíj Pályázatra felterjesztett további pályázatok

TROMBITÁS ZOLTÁN
PÁLYAMŰ: Családi ház, Fonyód
FELHASZNÁLT TERMÉK: KLASSIK hódfarkú tetőcserép natúrvörös

CSÁSZÁR JÓZSEF
PÁLYAMŰ: Óbudai Egyetem K Épület, Székesfehérvár
FELHASZNÁLT TERMÉK: DOMINO sajtolt tetőcserép, NUANCE palaszürke engóbozott

KOZÁK ISTVÁN
PÁLYAMŰ: Római katolikus templom, Geszteréd
FELHASZNÁLT TERMÉK: RÓNA hornyolt szegmensvágású tetőcserép natúrvörös

SZABÓ ZOLTÁN
PÁLYAMŰ: Tornacsarnok, Nyírbogát
FELHASZNÁLT TERMÉK: DOMINO sajtolt tetőcserép natúrvörös

A zsűri tagjai dr. Tóth Elek – a BME Magasépítési Tanszék  egyetemi docense, Katona Szabolcs, ács-, tetőfedő mester és bádogos, a 2015. évi Tetőszépségverseny pályázat győztese, Baksa Ferenc, ács-, tetőfedő mester és bádogos, a 2015. évi Tetőszépségverseny pályázat II. díjasa, Ferenczy András – építész, a CREATON South - East Europe Kft. projekttámogatója illetve építészlátogatója.

További információk a www.akcio.creaton.hu, a www.creaton.hu oldalakon.
További információ kérhető a pályázatokat lebonyolító Build-Communication Kft. munkatársaitól a következő elérhetőségeken: T: (23) 611-028, info@buildmarketing.hu.


Létrehozás időpontja: 2017-01-30 15:50:19
Utolsó módosítás időpontja: 2017-01-30 15:53:19
Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 14119
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43900