KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

A BTM – Budapest Galéria nyilvános művészeti pályázata

 A BTM – Budapest Galéria  (1036 Budapest, Lajos utca 158.) nyilvános művészeti pályázatot ír ki a Fővárosi Önkormányzat és a Pro Cultura Urbis Közalapítvány megbízásából.

a Duna budai oldalán, a budapesti Műegyetem rakpart előtti vízfelületen öt hónapos tervezett időtartamra elhelyezendő művészeti installációra, mely a Dunához kapcsolódó gondolatkör valamely elemét jeleníti meg.

A kiíró, megbízó megnevezése
A pályázat kiírója, lebonyolítója a BTM – Budapest Galéria, kezdeményezője és költségviselője a Fővárosi Önkormányzat és a Pro Cultura Urbis Közalapítvány (a továbbiakban: Megbízók).

 A pályázat célja, tárgya és anyaga
A pályázat célja a Duna budai oldalán, a budapesti Műegyetem rakpart előtti vízfelületen öt hónapos tervezett időtartamra elhelyezendő művészeti installáció, úszómű, mely vizuális eszközökkel jeleníti meg a Duna folyó és a hozzá kapcsolódó gondolatkör valamely elemét. A műalkotás megvalósításához felhasznált anyagra vonatkozóan nincs megkötés, ugyanakkor az installáció nem okozhat balesetveszélyt és környezetvédelmi szempontoknak, illetve a jogszabályi kritériumnak is meg kell felelnie. Az alkotásnak figyelembe kell vennie az időjárási viszonyokat, a vízi- és szárazföldi közlekedés szabályait és a könnyen eltávolíthatóságot.

A teljes megvalósításra  beleértve a tervezést, kivitelezést, bontást, karbantartást, anyagköltséget, vezetékes áram kiépítésének költségét és a honoráriumot maximum bruttó 12 millió Ft áll rendelkezésre.

 A pályázók köre:

  • aki a jelen kiírásban meghirdetett feladat elkészítésére vállalkozik, és vállalja a mű felállítását is
  • aki azzal, hogy pályázatát benyújtotta, a pályázati kiírás feltételeit magára nézve kötelezőnek fogadta el

A szükséges engedélyek, hozzájárulás beszerzése a BTM-Budapest Galériával közösen történik, azok költségéről és a bérleti díj, illetve az esetleges megvilágítás esetén a közüzemi számlák finanszírozásáról a BTM – Budapest Galéria gondoskodik. A Megbízó művészek, építésztervezők, és ezek alkotócsoportjainak részvételét várja.

A pályázat benyújtásának módja, határideje:
Az elkészített pályázat dokumentumait digitális formában (PDF-formátumban) 2017. április 18-án 24:00 óráig kell elküldeni e-mailben.

Bővebben: http://budapestgaleria.hu/_/palyazatok-kozter/

A nyertes pályamű, installáció tervezett átadása, „főpróba”: 2017. június 27-én.
A tervezett avatás: 2017. június 29., a Duna-napja


Létrehozás időpontja: 2017-03-16 11:58:51
Utolsó módosítás időpontja: 2017-03-16 11:58:51
Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 11046
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43977