KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

„HÁZ+MESTEREK2” című portréfilm sorozat bemutató eseménye

2017. május 18-án, 16.00 órakor a FUGA Budapesti Építészeti Központba

(1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 5.)

Premier és kerekasztal beszélgetés az interjúk szereplőivel és filmsorozat alkotóival

A projektben részt vevő építészek névsora: Jahoda Maja, Pelényi Margit, Cságoly Ferenc, Jankovics Tibor, Magyar Péter, Nagy Tamás, Roth János, Tomay Tamás, Vesmás Péter

Moderátor: Somogyi Krisztina vizuális intelligencia kutató

A HÁZ, mint építészeti alapegység és a MESTER, mint különös tudással rendelkező személy szóösszetétel a címe a Magyar Építőművészek Szövetségének gondozásában elkészült portréfilm sorozatnak, melynek újabb részeit forgatták idén „HÁZ+MESTEREK2” címmel. A Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ/AHA), mint az építész szakma reprezentatív művészeti szervezete értékőrző feladatra vállalkozott ezzel a projekttel és most elkészültek a sorozat újabb epizódjai.  

A portré filmek elkészítését a MÉSZ pályázati források (NKA), és szponzori támogatás (Szerencsejáték Zrt.) segítségével valósította meg MOME Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Építészeti Intézet és a MOME Elméleti és Média Intézet bevonásával. Az interjúkat és a filmeket fiatal építészhallgatók készítették, a MÉSZ koordinálásával és irányításával, a múlt és jövő iránti felelősség jegyében. Az építész arcképcsarnok második sorozata 9 filmből áll, és a 70-es, 80-as években indult építészgeneráció kimagasló tehetségű tagjaival készült és életútjukat, gondolataikat, szakmai hitvallásukat tárja elénk.

A rendezvényen való részvételért 1,5 kamarai kreditpont igényelhető – kérjük ezt jelezze előre nekünk a titkar@meszog.hu email címre adatai (és kamarai számának megadásával).

Kredit igénylése nélkül előzetes regisztráció nem szükséges.


Létrehozás időpontja: 2018-05-11 23:12:43
Utolsó módosítás időpontja: 2018-05-11 23:13:55
Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 8619
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=44718