KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Korszerű bevilágítási módszerek lapostetős irodaépületeknél

A PWC1 adatai szerint az iroda új szerepet kapott, eszköz a munkáltatói márka erősítéséhez. A tehetségek iránti kiélezett küzdelemben, az irodai környezet minősége kiemelt versenyelőny lett. A piacon erős a kereslet a korszerű irodaépületek felé, ez magas színvonalú fejlesztési és egyúttal új tervezési igényeket is teremt. Igaz nagyon elterjedt a lapostető használata zöldtetőként vagy megújuló energiaforrás telepítésére, ezeket érdemes más megoldásokkal kombinálni annak érdekében, hogy a legfelső emelet sajátosságait a belső irodatérben is ki lehessen használni. A VELUX Cégcsoport lapostetős felülvilágítóival egyedülálló lehetőségeket kínál a design, a smart technológia, az energiahatékonyság és az egészséges épülettervezés területén.

A legfelső emeleten elhelyezett irodaterületek egyedi lehetőségeket biztosítanak a tervezőnek. Ez az a tér, ahol a tető érintkezik a belső térrel. Itt nem csak a homlokzati ablakok alkalmazhatók a bevilágítás és szellőztetés tervezésekor, hanem felülvilágítók is, ezáltal lehetőség van a tető részleges vagy teljes megnyitására az égbolt felé. Az irodaépületek minőségét nem csak a korszerű anyagok használata emeli, hanem az is, hogy a tervező, belsőépítész mekkora szerepet ad a természetes fénynek az irodaépületen belül.

Az iroda az alkotás, a fejlődés, a kapcsolatteremtés és a tanulás tere. A korszerű kívánalmaknak megfelelő irodában előtérbe kerül a funkcionalitás és a terek flexibilitása.

Az ötödik homlokzat alatti tér funkcióiban flexibilis. Használható menedzseri irodának, ügyfélfogadásra, előadóteremnek, workshopok tartására, tervezési munkához, fotózásra, vagy bemutatóteremnek. Az ügyfélfogadáshoz, menedzseri irodákhoz jól használható tér szeparáltsága és a több természetes fény hangulatfokozó, közérzetjavító hatása miatt. A természetes fénnyel teli, tiszta térben jobb a kommunikáció, gördülékenyebb a kapcsolatfelvétel, így kiváló bármilyen vállalat számára prezentációk, workshopok, brainstroming tartására. A tervezésnél és fotózásnál a természetes fénynek kiemelt szerepe van, ezért tökéletes iroda, alkotótér és bemutatótér lehet designereknek, fotósoknak. A termékgyártó cégek számára pedig kiváló fényviszonyokat nyújt a tetőtér a termékek bemutatására.

A VELUX Cégcsoport épületstílushoz illeszkedően az alacsony hajlásszögű és lapostetős irodaházak tervezéséhez kiváló megoldásokat nyújt magas minőséggel és innovatív technológiával. A lapostetőben alkalmazható kupolás vagy üvegezett felülvilágítókkal az épület belső tereiben, tetszőlegesen a helyiség bármely pontján megfelelő természetes bevilágítási körülmények hozhatók létre, a villanyvilágítás mellőzésével.

Az erős akril/polikarbonát anyagú VELUX felülvilágító kupolák, gyakorlatilag áthatolhatatlanok. A jégeső, a kisebb-nagyobb jégdarabok vagy más extrém időjárási körülmények sem tudnak kárt okozni benne. Korszerű hőszigetelésű 73U és 73Q üveggel választhatók. A 73U kétrétegű hőszigetelő üveg, belül ragasztott üveggel és kiváló UV-védelmi szinttel. A 73Q üvegtípus jobb hőszigetelésű (több rétegű LOW E nemesfémbevonattal rendelkezik) és nem csak az üvegtörések, hanem a betörések ellen is véd. A lábazat kopásálló PVC-ből készül, így karbantartásmentes. A kényelmes irodai használatot a távvezérlésű elektromos felülvilágító ablak biztosítja falra szerelhető kapcsolóval, melynek tartozéka az esőérzékelő is, mely automatikusan zárja a felülvilágítót. A VELUX hő és fényvédő termékei alkalmasak az épületbe érkező fénymennyiség szabályozására. A fényzáró energiarolóval 99.9% fényzárás érhető el, míg a hővédő rolókkal a beérkező hőterhelés akár 76%-kal csökkenthető.

További kérdések esetén forduljon bizalommal hozzánk a (+36 1 436 0601) telefonszámon vagy a vevoszolgalat@velux.com e-mail címen


Létrehozás időpontja: 2019-10-24 12:06:06
Utolsó módosítás időpontja: 2019-10-24 12:07:06
Cimkék: velux, világítás, lopstető; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 8430
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45548