KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Dohány u.3 – Rákóczi út 6 ( Hrsz : 34526/0/A/108 )

A Línea Mérnökiroda Kft  ( felelős építész tervező . Luchesi Fekete Ottó ) és a SANKO-ÉP Kft,  majd a Megrendelő helyén jogutódja a  Dohány  Residence  Kft között  2018 12.21.-én aláírt Tervezési Vállalkozási szerződés és ennek módosításai vannak érvényben, melynek tárgya a Dohány u.3 – Rákóczi út 6 ( Hrsz : 34526/0/A/108 ) ingatlan tetőterében  létesítendő emeletráépítés - tetőtér beépítés során kialakítandó lakásokra vonatkozó építés engedélyezési tervdokumentáció készítése, és az engedélyeztetés lebonyolítása.

A  tárgyi projektre vonatkozó  építési engedélyezési eljárásban  ( ETDR azonosító 201900044308) az engedélyező Hatóság által előírt hiánypótlási  munkákat a Línea Mérnökiroda Kft a Dohány Residence Kft.-vel folyamatosan  egyeztetve  maradéktalanul teljesítette. Mindezek ellenére, az építés engedélyezési eljárás 2020. március 21.-i hatállyal megszűnt - miután a Dohány Residence Kft az engedélyezési  eljárás szüneteltetésére beadott kérelmét követő  ½ év után nem kérte az eljárás folytatását.

A fentiekben körülírt tervezési feladatra vonatkozó Tervezési –Vállalkozási szerződés lezárása, a maradéktalanul elvégzett munkák,  mindenre kiterjedő  elszámolása a mai napig  nem történt meg.  

Felhívom a Magyar Építész Kamara tagjainak figyelmét, arra hogy projektre vonatkozó. érvényben lévő lezáratlan Tervezési - Vállalkozási szerződésben foglalt feltételek alapján az elkészült terveket Megrendelő csak a már hivatkozott építési engedélyezési eljárásban használhatta fel, ill. egy felhasználási lehetőséggel rendelkezett. Ez a felhasználási lehetőség a Megrendelő  közre (nem) működése nyomán megszűnt építés engedélyezési eljárásban kimerült.   A Línea Mérnökiroda Kft – Luchesi Fekete Ottó által a tárgyban készített tervdokumentáció harmadik félnek való átadására,,  bármilyen jellegű ismételt felhasználására, áttervezésére, továbbtervezésére  vonatkozó  minden szerzői joggal kizárólag a Línea Mérnökiroda Kft  – Luchesi Fekete Ottó  rendelkezik .

Luchesi Fekete Ottó
2080 Pilisjászfalu Rigó utca 33.
E -1  13 -0093  

A Kamarai tagok közleményei aloldalon bármelyik kamarai tag felteheti közleményét, melyben tájékoztatja építész társait arról a megbízójáról, aki nem fizette ki tartozását. A Magyar Építész Kamara a weboldalára felkerülő közleményeket nem vizsgálja, nem ellenőrzi, azok valódiságáért felelősséget nem vállal. A kamarai tagok etikai felelőssége, hogy építész társait ne tévessze meg, hogy az oldalra felkerülő közlemények igazak legyenek és valós, jogos követeléseket tartalmazzanak.

A bejelentések kizárólag a tagjaink védelme érdekében kerülnek közzétételre.

Létrehozás időpontja: 2020-04-20 14:05:15
Utolsó módosítás időpontja: 2020-04-21 15:41:05
Cimkék: luchesi, tagok, közleményei; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 9554
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45987