KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

MÉK Elnökségi (online) ülés - 2021. 01. 15.

A MÉK Elnöksége 01. 15-én ismét találkozott a virtuális térben.

Sokan látni vélik már a fényt az alagút végén, reméljük ez tényleg az a fény, és nem egy szembejövő vonat... Az Elnökség továbbra is végzi a dolgát és igyekszik felkészülni a járvány utáni normális világra.

A MÉK Elnöksége áttekintette a 2021-ben tartandó küldöttgyűlések témáit és lehetséges időpontjait. Az első küldöttgyűlést 2021 05. 28-ig meg kell tartani, ugyanakkor a tisztújítással egybekötött őszi küldöttgyűlés időpontja némileg függ a járvány helyzettől. A biztonságos megrendezhetőség érdekében az Elnökség megvizsgálja a küldöttgyűlés időpontjának előrehozását novemberről egy kora őszi időpontra, amikor a legutóbbi küldöttgyűléshez hasonlóan szabad térben is megrendezhető lenne.

Hajnóczi Péter tájékoztatta a MÉK Elnökségét, hogy napirenden van a 266/2013-as kormányrendelet módosítása, mellyel kapcsolatban folynak az egyeztetések a jogalkotóval és az MMK-val. A módosítás a kamarák kezdeményezésére 5 év óta húzódik, az ME tavaly év közben tűzte napirendjére, hogy meghallgassa a két kamara képviselőit. Az építész kamarát az egyeztetéseken – az évek során felhalmozódott elnökségi, tagozati és titkári vélemények ismeretében – Hajnóczi Péter képviseli.

Ugyanakkor a 2021. 01. 01-én életbelépett jelentős jogszabályváltozásokkal kapcsolatban a jogalkotó nem kereste meg a Kamarát, így nem került sor egyeztetésre a témában. A Kamara a honlapján ezt jelezte, a további tájékoztató anyagok elkészítése folyamatban van, ezek elkészítésére a BÉK együttműködését is kéri az Elnökség.

Megkeresés érkezett Kondacs András filmrendezőtől egy Budapestről szóló filmsorozattal kapcsolatban, a megkeresést a MÉK Elnöksége továbbítja a BÉK felé azzal, hogy szükség esetén a MÉK is közreműködik.

A MÉK Elnöksége megvizsgálta a tanúsítási ügyrend kérdését, amely már az elindított elektronikus ügyintézési rendszerben működik.

A MÉK Elnöksége döntött a beérkezett beruházás lebonyolítói tanúsítási kérelmekről.

A MÉK Elnöksége áttekintette a korábban megkezdett munkák állását és a feladatok elvégzésének felgyorsítását célozta meg.

Az Elnökség 3 hét múlva hasonló keretek között tovább folytatja munkáját...


Létrehozás időpontja: 2021-02-15 20:53:12
Utolsó módosítás időpontja: 2021-02-15 20:54:01
Cimkék: koronavírus, mék, tájékoztató, elnökség, online, ülés; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 8127
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46416