KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

MÉK Elnökségi (online) ülés - 2021. 04. 16.

A MÉK Elnöksége 04. 16-án tartotta soron következő ülését a virtuális térben.

Hajnóczi Péter tájékoztatta a MÉK Elnökségét a 19/2021. (IV.14.) ITM rendelettel kapcsolatos anomáliáról, a jogszabály módosítása érdekében levélben fordult az ITM-hez, amelyről tájékoztatta a Miniszterelnökséget és az MMK elnökét is.

A MÉK Elnöksége áttekintette és döntött a beérkezett beruházáslebonyolítói tanúsítási kérelmekről.

Megvitatásra került az Etikai- és fegyelmi Szabályzat tervezett módosítása, amelyet Puskás Péter ismertetett. A Bizottság által a Küldöttgyűlésre előterjeszteni kívánt javaslatot néhány kiegészítéssel tárgyalásra alkalmasnak találta és támogatja az előterjesztést.

A MÉK Elnöksége áttekintette és részletesen végig beszélte a MÉK Továbbképzési Szabályzat módosításának javaslatát, amelyet Dulácska Zsolt ismertetett. A tervezetet, annak kiegészítését és pontosítását követően, a következő, április 30-án tartandó Területi Elnökök Testületének ülésén vitára bocsátja.

A MÉK Elnöksége folytatta a felkészülést a 2021-ben tartandó küldöttgyűlésekre. A Küldöttgyűlések tervezett időpontja 2021. 06. 25. és 2021. 09. 09., helyszíne a Kopaszi-gát.

A MÉK Elnöksége döntött a Szakmai hozzájárulási alap első fordulójára beérkezett anyagokról, a döntésről a pályázókat értesíti és a Kamara honlapján azt közzéteszi.

Tutervai Mátyás tájékoztatta az Elnökséget a tagok szakmagyakorlását érintő gazdasági kérdésekről indított felmérés aktuális állapotáról és arra kérte a jelenlévőket, különösen a szakmai tagozatok képviselőit, hogy a válaszadási aktivitás növelése érdekében népszerűsítsék a felmérést.

Az Elnökség május 7-én tartja következő online ülését.


Létrehozás időpontja: 2021-04-19 14:20:27
Utolsó módosítás időpontja: 2021-04-19 14:21:25
Cimkék: koronavírus, mék, tájékoztató, elnökség, online, ülés; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 7560
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46483