KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Szentendre, belterületi, 2/7 helyrajzi szám

Tisztelt Magyar Építész Kamara, Kedves Kollégák!
Szentendre, belterületi, 2/7 helyrajzi számon lévő ingatlanra, szóbeli megbízásra, a szerződés szövegezése mellett elkezdtük a koncepció tervek elkészítését.

A koncepció elkészült, a szerződés végleges formája is elkészült, de a megbízó azóta eltűnt és nem hajlandó velünk semmilyen platformon sem kommunikálni. Más forrásból értesültünk, hogy a beruházás előkészítése viszont „gőzerővel folyik”. A szellemi munkánkat - nincs erre jobb szó - ellopták.
Figyelmeztetni szeretném Önöket arról, hogy amennyiben nem akarnak hasonló kellemetlen szituációba keveredni, a fent említett telek Tulajdonosának megbízására ne vállaljanak tervezést. A megbízó csak kihasználni akarja a szakmai hozzáértésüket, fizetni már nincs szándékában, és megpróbál kibújni a felelősség alól.
Továbbá a Magyar Építész Kamara Etikai-fegyelmi Szabályzatának 16. § értelmében felhívom a Tisztelt Kamarai tagok figyelmét, hogy az elkészített terveket szellemi és személyi jogok védik, azoknak az eredeti tervező hozzájárulása nélküli továbbdolgozása illetve felhasználása etikai vétségét, ami fegyelmi eljárást von maga után, továbbá a felhasználási jogdíjat meg kell fizetni.

Rózsa Dániel építész
É 01-6198
info@draftstudio.hu
+36204024466


A Kamarai tagok közleményei aloldalon bármelyik kamarai tag felteheti közleményét, melyben tájékoztatja építész társait arról a megbízójáról, aki nem fizette ki tartozását. A Magyar Építész Kamara a weboldalára felkerülő közleményeket nem vizsgálja, nem ellenőrzi, azok valódiságáért felelősséget nem vállal. A kamarai tagok etikai felelőssége, hogy építész társait ne tévessze meg, hogy az oldalra felkerülő közlemények igazak legyenek és valós, jogos követeléseket tartalmazzanak.

A bejelentések kizárólag a tagjaink védelme érdekében kerülnek közzétételre.

Létrehozás időpontja: 2021-05-06 13:47:05
Utolsó módosítás időpontja: 2021-05-07 14:25:09
Cimkék: kamarai, tagok, közlemények, szentendre, belterület; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 8190
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46514