KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Országos Urbanisztikai Konferencia a Debreceni Egyetem Műszaki Karán

Tisztelt Hölgyem/Uram!

 A Magyar Urbanisztikai Társaság 2021. október 21-22-én 27. alkalommal rendezi meg az Országos Urbanisztikai Konferenciát a Debreceni Egyetem Műszaki Karán.

 Debreceni Cívisházak - Harangi Attila és Löki Viktor kiállítása megtekinthető a Debreceni Egyetemen megrendezésre kerülő XXVII. Országos Urbanisztikai Konferencián!

A konferencia teljes programja, valamint a szekcióelőadások listája elérhető a következő linkre kattintva: https://bit.ly/3n1LaJZ

Tájékoztatjuk, hogy a XXVII. Országos Urbanisztikai Konferencián való részvételért a Magyar Építész Kamara naponta 2 kreditpontot számol el, így a teljes programért összesen 4 kreditpont kapható.

A konferencia idei témája Újraiparosodó városaink, melyet több plenáris előadás és számos szekcióelőadás keretében járunk körül. A konferencia a városok és a megjelenő ipari nagyvállalatok kapcsolatát vizsgálja, hogy az „újraiparosodás" milyen hatással van a városok működésére, döntéshozatalára, társadalmi, gazdasági folyamataira, természeti és épített környezetére.

 A konferencián többek között plenáris előadást tart

     * Papp László, Debrecen Polgármestere
    * dr. Nagy Ádám, iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkár
    * Tóth Attila, a Miniszterelnökség Építészeti, Építésügyi és Örökségvédelmi Helyettes Államtitkárság Településfejlesztési Osztályának osztályvezetője
    * dr. Dukai Miklós önkormányzati helyettes államtitkár
    * Gaál József, Kecskemét alpolgármestere
    * Dr. Lux Gábor, a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Regionális Kutatások Intézetének tudományos főmunkatársa
    * Király Tamás, a Debrecen International Airport repülésbiztonsági és compliance igazgatója

 A konferencia hét tervezett szekciója

     * A területi- és városfejlesztés kihívásai
    * MRTT - A városok újraiparosodásának területi hatásai
    * "Újraiparosodás": összeomlás, újrakezdés, kitettség
    * A városok átalakulására ható új ipari technológiák
    * Metropolisz-régiók átalakulása
    * Nagyvállalatok és a város
    * A nagyipari fejlődés társadalmi lenyomata

Regisztráljon az év legrangosabb urbanisztikai konferenciájára!

Jegyárak

A MUT tagjainak, valamint az MRTT (Magyar Regionális
Tudományi Társaság) tagjainak - 20.000 Ft.

Teljes ár - 25.000 Ft.

Diákoknak (Nappali tagozatos, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező BSc, MSc, PhD) - 12.000 Ft.

 Regisztrációs űrlap résztvevők számára:
https://forms.gle/3tTkk1rTPyvXkyYm7

 Az esemény Facebook-oldala: https://fb.me/e/1dXVUAAcw

 További információ: https://bit.ly/3zYAaSS

 A konferencia az ipari nagyvállalatok hazánk városaira - és azok térségeire - gyakorolt hatását vizsgálja. A kétnapos konferencia plenáris, valamint szekcióelőadásai többek között arra keresik a választ, hogy milyen hatással vannak az ipari nagyvállalatok hazánk városaira, milyen változásokat indukál jelenlétük a város társadalmi, gazdasági, környezeti szférájában. Hat szekciónkban hangsúlyosan fogjuk vizsgálni a hazai és nemzetközi nagyvállalatok szerepét a városfejlődésben, hatásukat a helyi önkormányzatok és intézmények működésére, az oktatásra, valamint a helyi döntéshozatalra.

 Ki fogunk térni a rendszerváltás ipari válságából levonható tanulságokra, hogy milyen lenyomatokat hagyott és hagy az ipari tevékenység hazánk településein, hogy milyen változásokat indukálnak a korábbiakhoz képest az újfajta technológiák - az ipar 4.0 -, valamint, hogy ebből adódóan milyen új kihívásokkal kell szembenézniük a városoknak az „újraiparosodás" során.

 A városban megjelenő ipari nagyvállalatok befolyása, valamint a város fejlődésének hatásai nem állnak meg annak határain belül: a Magyar Regionális Tudományi Társaság szekciójában azt vizsgáljuk, hogy az „újraiparosodó" városban kialakuló társadalmi, gazdasági fejlődési folyamatok, konfliktusok, esetleg problémák miként képződnek le a város agglomerációs, tágabb térségében, régiójában.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Tájékoztatjuk, hogy a konferencia csak koronavírus elleni védettségi igazolvánnyal látogatható, melyet belépéskor személyi igazolvánnyal együtt fel kell mutatni a szervezők részére.

A konferencia a mindenkori hatályos járványügyi jogszabályok és előírások szerint kerül megrendezésre!

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben egészségügyi korlátozások miatt nem lehetséges a konferencia megrendezése, a szervező visszatéríti a konferencia regisztrációs díját!


Létrehozás időpontja: 2021-10-18 11:46:22
Utolsó módosítás időpontja: 2021-10-18 11:49:46
Cimkék: ouk, mut, 2021, debrecen; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 6809
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46736