KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Magasrangú magyar állami kitüntetést kapott Heimo Scheuch, a Wienerberger konszern első embere

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjét vehette át a napokban Heimo Scheuch, az osztrák Wienerberger AG elnök-vezérigazgatója Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől. A magasrangú állami kitüntetést Áder János, Magyarország köztársasági elnöke – Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére – adományozta a konszern vezetőjének, amellyel a magyar gazdaság fejlesztéséhez hozzájáruló vállalatvezetői munkáját ismerték el.

Heimo Scheuch pályafutását a milánói és a londoni székhelyű Shook, Hardy & Bacon ügyvédi irodában kezdte, ahol vállalati pénzügyekkel foglalkozott. 1996-ban csatlakozott a Wienerberger AG-hoz, ahol 2001-ben az igazgatóság tagja, 2009-ben pedig vezérigazgatója lett.

A több, mint 200 éves múltra visszatekintő Wienerberger vezető nemzetközi szállítója az intelligens építészeti megoldásoknak az újlakás-építés és a felújítás területén, emellett a víz- és energiagazdálkodásban kiemelkedő infrastrukturális megoldásokat kínál. A vállalatcsoport világszerte több mint 17.000 embert foglalkoztat, 29 országban összesen 197 gyártóüzemet működtet. A konszern évente több, mint 3,5 milliárd euró forgalmat bonyolít. A cég folyamatos fejlődésének köszönhetően mára a világ legnagyobb téglagyártóinak egyikeként tartják számon.

A Wienerberger 1990 óta van jelen a magyar piacon, immár 4 fő márkával. A Porotherm falazóelemek, a Tondach tetőcserepek és tetőfedő rendszerek, a Semmelrock térkövek, valamint Pipelife műanyag csövek révén olyan széles portfoliót alakított ki, ami egyedülálló Magyarországon. Az egymásra épülő termékeknek, termékcsoportoknak, illetve szolgáltatásoknak köszönhetően a vállalatcsoport mára a honi építőanyaggyártás megkerülhetetlen szereplőjévé vált.  

A Wienerberger hazai leányvállalatai jelenleg több, mint 1000 munkahelyet tartanak fenn. A szektorban betöltött meghatározó súlyának köszönhetően a társaság komoly erőfeszítéseket tesz, hogy a magyar építőipar fejlődésének dinamikája fennmaradjon, sőt növekedjen, ezzel maximálisan támogatja a lakáspolitikát.

Ennek részeként a januárban bevezetett kedvezmenyes lakásépítési program eredményeit azzal kívánja segíteni – meghatározó stratégiai döntésként –, hogy idén nem emelték a falazóelemek átadási árát. Azt a célt tűzték ki, hogy a komoly hozzáadott értéket tartalmazó, környezetbarát és a kis ökológiai lábnyomot biztosító építőipari alapanyagok az építtetők széles köréhez jussanak el.


Létrehozás időpontja: 2021-10-25 19:53:42
Utolsó módosítás időpontja: 2021-10-25 19:55:15
Cimkék: weinerberger, lovagrend, magyar, heimo, scheuch; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 6323
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46749