KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Új zsalutechnológia debütált hazai világpremieren

Az építőipari technológiák fejlesztése egyre nagyobb figyelmet kap az utóbbi években, amire nagy szükség is van, hiszen a kivitelezési idők folyamatos csökkentésére, a növekvő beruházói igények teljesítésére, valamint a munkaerőhiányra adható válaszok szempontjából is kulcsfontosságú a fejlődés. Ezen elvek alapján próbál folyamatosan fejlődni a MEVA Zsalurendszerek Zrt. is, akik innovatív zsaluzási megoldásaikkal a hazai és a nemzetközi piacon is vezető szerepet töltenek be.

Ilyen egyedi megoldással debütált egy békéscsabai parkolóház kivitelezésén a MEVA, ahol a magasminőségű látszóbeton felületek kialakításához a vállalat újgenerációs falzsaluzatát használják. A Modern Városok Program keretében épülő új békéscsabai vásárcsarnok és parkolóház kivitelezése 2021 januárjában indult. A beruházás magában foglalja az új piaccsarnok kialakítását, illetve az elöregedett pavilonsor felújítását is. A projekt első lépéseként pedig a vásárcsarnok szomszédságában található fedett, többszintes parkolóház épülhet meg. A 2400 m2 alapterületen megvalósuló parkolókomplexumban 292 általános férőhely és 6 db elektromos autók számára kialakított töltőállomás várja majd az ide látogató autósokat. Ezzel a létesítménnyel a piac infrastruktúráját is magasabb szintre fogja emelni, hiszen az eladók és a vásárlók számára is komfortosabb parkolási lehetőséget biztosít majd.

Látszóbeton felületek, kiváló minőségben

A projekt kivitelezéséhez a tervezők olyan megoldást kerestek, amellyel igényesen kialakított nagytömegű látszóbeton felületek hozhatnak létre, minőségi eszközökkel, így esett a választásuk a MEVA Zsalurendszerek Zrt. új Startec XT falzsalurendszerére.

„A próbaöntések során tökéletesített betonreceptúra véglegesítése után a betonlenyomati képet is átgondoltan kellett megtervezni. A hibátlan lenyomati kép előállításához a Startec XT rendszerét választottuk, a már elkészült betonfelületek pedig alátámasztják, hogy jól döntöttünk. A világos árnyalatú beton a vadonatúj, műanyag zsalutáblákkal szerelt, közép-átkötési helyekkel ellátott falzsaluba öntve nagyon szép végeredményt ad.” – mondta el Előhegyi Tamás, a SWIETELSKY, a kivitelezést végző cég, területi igazgatója.

Újító megoldások Békéscsabán

A StartecXT technológia biztosíja az állandó, magas betonfelületi minőséget, illetve a szerelési ideje is nagyban csökken a versenytársaihoz képest, ugyanis a rendszer integrált kombi-átkötésének köszönhetően 3 átkötési módot egyesít egyben. Ezen módok között egyszerűen, akár egy kézmozdulattal tud váltani a szakember, további kiegészítőelemek szerelése nélkül. A technológia fontos előnye még, hogy teljes mértékben kompatibilis a vállalat famentes, polírozható műanyag zsalutábláival, így biztosított a minőségi, hatékony és  gyors munkavégzés. A MEVA ügyvezetője, Botta-Dukát Mihály örömmel jelentette be, hogy ez az újdonság, a tesztidőszak után, Magyarországon debütált a világon először élesben, és azonnal egy nagy kivitelezésen. „Számomra azért is különösen fontos ez a projekt, mert mindez itt Békéscsabán történik, abban a városban, ahol születtem.” – tette hozzá az ügyvezető. Mindemellett a vállalat vezetője a kivitelezés során tapasztalt profi együttműködéssel is nagyon elégedett volt. „Az építkezés során minden adott volt a kiváló végeredmény eléréséhez: átgondolt, jól megtervezett betonfelületek, kiváló betonminőség, a korszerűbb zsalurendszerek és nemmellesleg kiváló helyi projektmenedzsment és szakemberek.

A parkolóház bővítése nagyon fontos része a piac felújításának és bővítésének, ugyanis a hét 4 napján nyitva tartó piacon megnövekedett gépjárműforgalomra és parkolási igényekre számítanak a nyitást követően. A projekt kivitelezése jelenleg is ütemterv szerint halad, az elkészült vásárcsarnok és parkolóház átadása pedig 2022 márciusában várható. – mondta el Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

Tudjon meg többet:  www.meva.net/hu/termekek/startecxt


Létrehozás időpontja: 2021-11-04 16:03:12
Utolsó módosítás időpontja: 2021-11-04 16:05:59
Cimkék: meva, zsalu, európa, premier; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 5603
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46764