KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Új, tartós, átlátszó, aniti-graffiti és plakátragasztást nehezítő bevonat a Sikától

Sikagard®-850 Clear egykomponensű, poliorganosziloxán bázisú, UV álló, félmatt bevonat a Sikagard anti-graffiti rendszer része

A Sika újdonsága felhasználásra kész, könnyen használható, feldolgozható ecsettel, hengerrel vagy airless szórással.  Előnye, hogy tisztításhoz csak nagynyomású (80 - 100 bar) hideg vízre van szükség, de a graffiti eltávolítható alacsony nyomású hideg vízzel és egy tiszta rongy vagy súrolókefe segítségével is. További előnye, hogy tartós, nehezíti a plakátragasztást és graffiti készítést akár többszöri tisztítást követően is.

Tartós, anti-graffiti és plakátragasztást nehezítő bevonatként az alábbi alapfelületekre felhasználható:

  • látszóbeton, falazat, cementbázisú vakolat
  • bevonattal ellátott beton, falazat, cementbázisú vakolat
  • korábban víztaszító impregnálással kezelt beton, falazat, cementbázisú vakolat
  • kezelt vagy kezeletlen fa felület

Az újdonság számos további előnnyel is rendelkezik. Alkalmas nedvességszabályozásra (MSZ EN 1504-9, 2. alapelv, 2.3 javítási mód) és elektromos ellenállás növelésére (MSZ EN 1504-9, 8. alapelv, 8.3 javítási mód)

A tartós, nem agresszív tisztítás esetén a graffiti megközelítőleg hússzor eltávolítható anélkül, hogy sérülne a védelem vagy egy újabb réteg felhordására lenne szükség. Emellett a plakát nem tapad meg a védőbevonattal ellátott felületen, vagy könnyen eltávolítható még többszöri tisztítás után is.

A tisztításhoz csak nagynyomású (80 - 100 bar) hideg vízre van szükség, de a graffiti eltávolítható alacsony nyomású hideg vízzel és egy tiszta rongy vagy súrolókefe segítségével is. Páraáteresztő és védőbevonatként megfelel az MSZ EN 1504-2 szabvány követelményeinek.  Csekély vízfelvétel mellett nagyon jó időjárás- és öregedésállósága, megőrzi fényességét, nehezen koszolódó felületet képez.

A RENDSZER FELÉPÍTÉSE

A rendszer részei

Termék

Alapozó kezeletlen ásványi alapfelületre

Sikagard®-850 Primer

Alapozó kezelt ásványi alapfelületre vagy fára

Sikagard®-850 Activator

Fedőbevonat

Sikagard®-850 Clear

Kezeletlen ásványi felületre való feldolgozás esetén a Sikagard®-850 Clear enyhén nedves hatást kelthet. Ennek csökkentése/megszüntetése érdekében az alábbi rendszerfelépítés javasolt:

Sikagard®-552 W Aquaprimer + Sikagard®-850 Activator + Sikagard®-850 Clear

 

Részletesebb termékinformációt az alábbi linken érhet el.


Létrehozás időpontja: 2022-03-31 16:51:30
Utolsó módosítás időpontja: 2022-03-31 16:53:16
Cimkék: sika, 850, plakát, grafiti,; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 3868; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46977