KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

MÉK Elnökségi ülés - 2022. 05. 11.

A MÉK Elnöksége 2022. 05. 11-én tartotta meg soron következő elnökségi ülését az Ötpacsirta utcában.

Hajnóczi Péter tájékoztatta az Elnökséget arról, hogy a következő TET tervezett időpontja 2022. 06. 09. A MÉK a 25 éves jubileuma alkalmából 2022. 09. 09-én egész napos szakmai és kulturális programot szervez, melynek részletei a közeljövőben kerülnek pontosításra. Ezzel kapcsolatban a MÉK felveszi a kapcsolatot a Területi Kamarákkal is, annak érdekében, hogy ők is bemutatkozzanak a szóban forgó rendezvényen. A cél, hogy a jubileum méltó megünneplése mellett a rendezvények lehetőséget nyújtsanak arra is, hogy a közvéleményt, a társadalmat intenzívebben szólítsuk meg, és mutassuk be a Kamara működését, funkcióját, céljait. A SzeptemberFest rendezvényt megelőző napon, 2022. 09. 08-án ugyancsak TET ülés lesz.

A MÉK Elnöksége korábban Körmendy Jánosnak is Kamarai Érmet adományozott, amelyet az elnökségi ülés keretében adott át. Gratulálunk Körmendy Jánosnak és köszönjük a Kamarában eddig végzett munkáját!

Az elnökségi ülés keretében Andaházy László részletesen bemutatta a MÉK Táj- és Kertépítészeti Tagozat új elnökségének programját, amely kiterjed a tagozat és a tagozati tagok közti kommunikáció megújítására, a szakmai minősítő munka megerősítésére, és több olyan témára, amely kapcsolódik a MÉK Elnöksége által a legutóbbi küldöttgyűlésen nyilvánosságra hozott stratégiai célkitűzéseivel.

Hajnóczi Péter tájékoztatta az Elnökséget a Szakmai Kamarák Szövetségének legutóbbi találkozójáról. A szövetsége működési elve az, hogy a kamarák elnökei 2 éves rotációban vállalnak vezető szerepet a szövetségnél. Idén ősszel az építész kamara veszi át ezt e tisztséget, így addig átgondolandó, hogy milyen lehetőségeket lát a MÉK ebben a munkában.

Takács Lajos, a Tűzvédelmi Tagozat elnöke tájékoztatta az Elnökséget a tűzvédelmi jogszabályok változásainak aktualitásairól, illetve az ezzel kapcsolatos társszervezetekkel folytatott egyeztetésekről.

A MÉK Elnöksége egyetértett abban, hogy a szakmagyakorlási rendelet kapcsán a tűzvédelmi és akusztikai jogosultságok nyilvántartásának párhuzamosan a MÉK-hez és az MMK-hoz kell tartoznia.

A MÉK Elnöksége megtárgyalta a szakmai hozzájárulási alap aktuális kérdéseit. A következő pályázati időszakban a pályázatokat szeptember 9-ig lehet benyújtani. Az Elnökség pontosítani kívánja a 80 %-os hozzájárulás feltételeit, valamint a támogatható pályázatok körét. Ennek fényében vitatta meg az Elnökség a szabályozás módosításának kérdéseit, amely a véglegesítést követően rövidesen megjelenik a MÉK honlapján.

Végezetül a MÉK Elnöksége áttekintette az Elnökséghez beérkezett különböző kérelmeket és megkereséseket és meghozta a szükséges határozatokat.

Az Elnökség 2022. 06. 02-án tartja következő ülését.


Létrehozás időpontja: 2022-05-19 15:58:08
Utolsó módosítás időpontja: 2022-05-19 15:58:49
Cimkék: elnökségi, ülés, mék, 2022; Beküldő: Dér Andrea
Megtekintések száma: 4763
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47058