KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Sérülések és pénzügyi veszteségek megelőzése Sikafloor® ESD és Sikafloor® ECF elektrosztatikus kisülés elleni padlóburkolatokkal

A STATKUS ELEKTROMOSSÁG jelentős károkat, sérüléseket és pénzügyi veszteségeket okozhat olyan iparágakban, ahol elektronikus alkatrészek vagy illékony vegyi anyagok érintettek. Minden aktív elektronikus alkatrész és berendezés, pl. mikrochipek, integrált áramkörök és gépek érzékenyek az elektrosztatikus kisülésekre. (más néven ESD események)

Mi a vezetőképesség és hogyan működik?

A vezetőképesség egy anyag azon képességére utal, hogy egy adott anyag képes vezetni egy

elektromos töltést a föld vagy a "talaj" felé.  A padlóburkolat elektromos vezetőképessége vagy fajlagos vezetőképessége ezért az anyag elektromos áramot vezető képességének mérőszáma is.

Mi az ESD?

Az elektrosztatikus kisülés (ESD) egy elektrosztatikus töltés átvitele két tárgy között. Ez egy nagyon gyors esemény, amely akkor következik be, amikor két különböző elektromos potenciállal rendelkező tárgy közvetlenül érintkezik egymással. Ez a töltés azt eredményezi, hogy az egyik tárgy a felületén elektronokat vesz fel, hogy negatív töltésűvé váljon, míg a másik tárgy elektronokat veszít a felületéről, és ezért pozitív töltésű lesz.

Milyen kockázatokkal jár, ha nem veszik figyelembe az ESD-védelmet és szabályozást ott, ahol elektrosztatikusan érzékeny eszközök vannak?

Az eszközök megsérülhetnek vagy teljesen tönkremehetnek.

Ez a potenciálisan láthatatlan, nem érezhető vagy nem hallható "mikrovillám" szikra, amely figyelmeztetés nélkül bekövetkezhet, és amelyet meg kell akadályozni vagy ellenőrizni kell.

Hol van szükség ESD padlóra?

Azokban az iparágakban, ahol elektronikus alkatrészek vagy illékony vegyi anyagok vannak jelen, a statikus elektromosság jelentős károkat, sérüléseket és pénzügyi veszteségeket okozhat. Minden aktív elektronikus alkatrész és berendezés, pl. mikrochipek, integrált áramkörök és gépek érzékenyek az ESD eseményekre. Még ha a területek és az emberek fel vannak is szerelve az ilyen statikusan érzékeny eszközök kezelésére, akkor is előfordulhat véletlen érintkezés és kár. A Sikafloor® ESD (elektrosztatikus kisülés) és a Sikafloor® ECF (elektromosan vezető padlóburkolat) rendszerek megvédhetik az Ön teljes folyamatát.

Ezekkel a rendszerekkel olyan padlót lehet tervezni és gyártani, amely "személyre szabottan" megfelel az Ön egyedi igényeinek.

A Sikafloor® ESD (elektrostatikus kisülés), a DIF (disszipatív padlóburkolat) és az ECF (elektromosan vezető padlóburkolat) rendszerekkel kapcsolatos további információkért keresse a Sika szaktanácsadóit:

https://hun.sika.com/hu/kapcsolat.html


Létrehozás időpontja: 2022-05-31 20:00:29
Utolsó módosítás időpontja: 2022-05-31 20:04:38
Cimkék: sika, sikafloor, ecf, padlóburkolat; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 4010; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47082