KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Területi Elnökök Testületének ülése - 2022. 09.22.

A MÉK Elnöksége 2022. november 18-ára tűzte ki a soron következő küldöttgyűlés időpontját. Az erre való felkészülést egy nyári ülésen megkezdte a testület, most a már megkezdett témák, illetve új anyagok is megvitatásra kerültek.

Az ülés kezdetén bemutatkozott a Budapesti Építész Kamra elnöksége és új titkára.

Bachmann Bálint a BIM képzés felsőfokú építész és mérnöki oktatásban történő megjelenéséről és annak elmúlt évtizedes fejlődéséről, valamit a szakmérnöki szintű képzés tematikájáról, illetve ennek kamarai oktatásban történő megjelenésének lehetőségeiről adott tájékoztatást.

A MÉK 2023. évi költségvetés tervezetét Szalay Tihamér MÉK alelnök ismertette. Az ülést megelőzően megküldött anyagból is nyilvánvalóvá vált, hogy az infláció mértéke a kamara és ezzel együtt a területi kamarák működésére is jelentős hatást gyakorol a kiadási oldalon.

A bemutatott tervezetről minden területi elnök ismertette véleményét és észrevételeit.

Makovényi Ferenc ismertette a Továbbképzési szabályzat módosításának koncepcióját, amely az elmúlt évben beérkezett kérelmek, kérdések, visszajelzések figyelembevételével került meghatározásra. A területi építész kamarák több javaslattal is éltek az ülésen. Ezek figyelembevételével, beépítésével kerül a szabályzat továbbdolgozásra.

Hajnóczi Péter MÉK elnök az aktualitásokról szóló tájékoztatásában megemlítette, hogy a másnapi, szeptember 23-i „SzeptemberFeszt” rendezvényünk vendége lesz Lánszki Regő építészeti államtitkár. A „Beruházási folyamatok rendszere” című anyagot, a kiviteli tervekről és a tervellenőrzésről készült előzetes koncepciótervezeteket a nyár folyamán eljuttattuk hozzá a „beruházási” törvény koncepciójának készítéséhez. Az „építési” kerettörvény koncepciójának kialakítása még nem kezdődött el, de hamarosan várható. A 266/2013. (VII.11.) Korm. rendelet építész kamarai, működéshez szükséges módosító javaslatai éppen a napi napon kerülnek egyeztetésre. Ez a „műemlékes” jogosultságokkal, a vizsgával és a hatásköri kérdésekkel függenek össze.

 

2022. szeptember 22.

MÉK Titkárság


Létrehozás időpontja: 2022-09-23 14:33:57
Utolsó módosítás időpontja: 2022-09-23 14:34:53
Cimkék: tet, kamara, ülés,; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 4522
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47247