KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Dino a láthatatlan üveg mögött

Legújabb műszaki megoldásait és digitális újításait mutatta be a Guardian Glass a düsseldorfi Glasstec kiállítás és vásáron. Egyik ilyen, a Guardian Clarity Neutral, a valaha volt legtisztább, semleges megjelenésű tükröződésmentes üveg, amelynek elődje olyan híres „felhasználót” mondhat magáénak, mint Kan, a 158 millió éves dinoszaurusz.

Kan, a dinoszaurusz, Mona Lisa és még sokan mások

Idén májusban történt a nagy port kavaró eset, amikor egy mozgássérült nőnek öltözött férfi tortatámadást intézett Leonardo da Vinci ikonikus festményére, a Mona Lisa ellen. Szerencsére, a világ egyik leghíresebb festményeként számontartott alkotást, amelyet évente 7-8 millió ember látogat, egy speciális védőüveg óvja, ennek köszönhetően nem esett baja. Így miután a tortát letörölték az üvegről, továbbra is sejtelmesen mosolyog a látogatókra. Valószínűleg kevesen tudják, hogy a történet egyik főszereplője, az üveg, a Guardian Glass orosházi gyárában készült, Magyarországon.

Az üveg ilyen jellegű felhasználása esetén fontos kritérium, hogy az szinte láthatatlan legyen, hiszen nem csak a színek tekintetében kell tökéletes vizuális élményt nyújtania, de fontos szempont az is, hogy bármilyen szögből le lehessen fotózni a mögötte lévő alkotást anélkül, hogy visszatükröződne benne a fotós vagy akár a felvillanó vaku fénye.

Másik látványos példa, Kan, a 158 millió éves, 7,5 méter hosszú, 2,2 méter magas dinoszaurusz, amely látogatóival egy ilyen üvegen keresztül nézhet farkasszemet. A franciaországi Périgord régióban, a Marqueyssac-kertekben található látványosság méltó bemutatására ugyanis a tulajdonos, Kléber Roussillon a Guardian Clarity™-t választotta.

Ugyancsak a Clarity-t mellett voksolt a luxemburgi MNHA (Musée National d'Histoire et d'Art) is, ahol a látogatók a Luxemburg város területéről előkerült értékes leletekből rendezett kiállítást is ezen keresztül csodálhatják meg.

Akár említhetnénk az isztambuli Yapı Kredi Cultural Art Complex épületét is, amelynek Istiklal utca felé megnyíló homlokzata a Guardian Glass által kifejlesztett Guardian Clarity tükröződésmentes üvegnek köszönhetően látványosan egyesíti a belső teret a várossal, egyedi élményt nyújtva a látogatóknak.

Korlátlan vizuális élmény, zavartalan fotózás

Képzeljünk el tetőteraszt vagy egy kilátót olyan üveg korláttal, ami láthatatlan, így semmi sem állhat a közénk és a meseszép kilátás közé! A Guardian Glass legújabb innovációja, a Guardian Clarity™ Neutral pontosan ilyen. Egy olyan tükröződésmentes bevonatú üveg, amely a vállalat eddigi termékei közül a lehető legnagyobb átlátszóságot biztosítja, így az üvegen keresztül is valósághű természetes látványt nyújt, így tökéletes megoldás olyan építészeti projektek esetén, ahol ez fontos elvárás, de akár olyan különlegessé, egyedivé is varázsolható vele egy épület, mint például a Yapi Kredi kulturális központ.

Ne feledkezzünk meg azonban azokról a speciális célú alkalmazásokról sem, mint például digitális feliratok, kiskereskedelmi kirakatok vagy a fent említett múzeumi kirakatok, hiszen ezek esetében a nagyobb átláthatóságú, semleges megjelenésű üvegek iránti igény egyre nő. Az új, az eddiginél még átlátszóbb és tükröződésmentesebb üveg, a Clarity™ Neutral 0,6%-os fényvisszaverő képességének köszönhetően olyan látványt biztosít, mint korábban más még soha a Guardianban történetében. A 0,7%-os fényvisszaverő képességű korábbi változatához, a Guardian Clarity- hez képest a Clarity™ Neutral még átlátszóbb, hiszen az üvegben maradó kékes fényvisszaverődés csökkentése még semlegesebb visszaverődő színt eredményez. A Clarity™ Neutral nagy előnye, hogy gyenge vagy szórt háttérfényviszonyok mellett is csökkenti a nemkívánatos fényvisszaverődést és fénytörést, több szögben és fényfrekvencián keresztül is. További előnye, a hőkezelés utáni alacsonyabb homályosság és színeltolódás.

Részletesen a Clarity™ Neutral- ról: https://www.guardianglass.com/eu/en/our-glass/guardian-clarity/clarity-neutral

Inspiráció Guardian projektekből: https://buildmarketing.hu/guardian-glass-cube-berlin


Létrehozás időpontja: 2022-10-21 10:55:54
Utolsó módosítás időpontja: 2022-10-26 16:52:54
Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 3765; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47286