KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Elnyerte a legrangosabb amerikai építészeti elismerést a Magyar Zene Háza és a Hellowood Rock Kabinok című projektje

Az amerikai építész szakmát is elvarázsolta a Magyar Zene Háza, ugyanis a tengerentúl legrangosabb építészeti megmérettetésén, a 7. Architecture MasterPrize versenyén elnyerte az Architectural Design of the Year elismerést, vagyis az Év Építészeti Design fődíját.

Ezzel a Magyar Zene Háza nemcsak Magyarország legtöbbet díjazott fejlesztése lett, hanem Európa egyik legelismertebb épületévé vált, és a tengerentúlon is bekerült a legjobbak közé.

Az elismerést Baán László, a projekt miniszteri biztosa vette át 2022. november 24-én, csütörtökön a bilbaói Guggenheim Múzeumban.

A miniszteri biztos a díjátadón köszönetet mondott a Magyar Zene Háza tervezőjének, Suo Fujimotónak, akinek építészeti remekműve immár a magyar főváros különlegesen gazdag építészeti örökségének szerves része, hasonlóan a szintén külhoni mesterek által tervezett alkotásokhoz, mint Lánchíd, a Magyar Tudományos Akadémia, a Vígszínház vagy a Nyugati pályaudvar épületei.

A magyarországi partner iroda M-Teampannon Építészmérnöki Kft. volt.

Az Architecture Masterprize elismerést 2015-ben hozták létre, hogy elősegítsék a minőségi építészet elismertségét és bemutatását világszerte. A díjra az egész világból - idén 65 országból - érkeztek jelölések, amelyek közül a neves építészekből, elméleti és gyakorlati területek kiválóságaiból álló zsűri többfordulós szavazással választotta ki a győzteseket.

A Magyar Zene Háza kapcsán az indoklásban külön kitértek az épület és a természet harmóniájára, a merész színhasználtra, valamint kiemelték a koncertterem akusztikáját is.

A vendéglátás építészete legjobbjai a legjobbak közül díja "The Rock Cabins" - Hellowood

Best of Best in Hospitality Architecture - AMP 2022

A kabinok Csóromföldén, egykori tanyán területén épültek. A cél az volt, hogy egy olyan kabinos üdülőhely építsenek, amely tökéletesen illeszkedik a táj misztikus hangulatához, a kabinok organikus formáihoz, amelyek kapcsolatot teremtenek a természeti és az épített környezet között. A párok számára telken hat egyedi, magas szintű komfortot kínáló kabin épült. A kabinlakások saját konyhával, étkezővel, zuhanyzóval közvetlenül az infraszaunához kapcsolódnak. Mindegyik kabinhoz tartozik egy nagy méretű, amely panorámára tájolt terasz, és 2 személyes jakuzzival felszerelték fel.

Vezető építész: Pozsár Péter

Project építész: Tamás Fülöp

Alkotó társak: Huszár András, Tóth Krisztián, Ráday Dávid

Vezető építész: Pozsár Péter
Project építész: Tamás Fülöp
Alkotó társak: Huszár András, Tóth Krisztián, Ráday Dávid
Fénykép: @tamas_bujnovszky & @lakosmate

https://www.facebook.com/architectureprize

https://hellowood.eu/the-rock-cabins


Létrehozás időpontja: 2022-11-29 14:20:40
Utolsó módosítás időpontja: 2023-01-30 16:18:49
Cimkék: magyar, zene, háza, hellowood,; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 4238
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47356