KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Megújult az Online Továbbképzési Információs Rendszer, az OTIR

Új felülettel, egyszerűbb kezeléssel, több funkcióval újult meg az online továbbképzési információs rendszer. A több, mint tíz éves program továbbfejlesztésére már nem volt lehetőség, így az elmúlt időszaban egy olyan informatikai háttér került kialakításra, amely hosszú időn keresztül tud majd rugalmasan igazodni a változó igényekhez.

 

A fejlesztés során egy felületre kerültek az egyéni kérelmezők és a pályázó szervezetek.
A korábbi regisztrációk közül azok kerültek felhasználói fiókkal együtt beemelésre, akik 2022-ben használták a régi OTIR-t. Az évek óta be nem lépett regisztrációkat inaktivitás miatt töröltük.

Az új OTIR folyamatosan vezet végig a pályázat benyújtásának minden fázisában, a kitöltést információs panelek segítik, továbbá részletes tájékoztatás és sok hasznos kérdés-válasz olvasható az Információs menüpontban. A rendszer folyamatosan ellenőrzi a bevitt adatokat és jelzi, ha egy mező kitöltése elmaradt, addig nem engedi beadni a pályázatot vagy kérelmet, amig ellentmondás mentesnek nem érzékeli azt.

Hamarosan lehetőség nyílik az online fizetésre is, természetesen továbbra is megmarad az utalásos befizetés lehetősége.

A tesztelések során több száz különböző tesztet futtattunk le annak érdekében, hogy a korábbról áthozott adatok kezelése, valamint az új pályázatok beadása és értékelése zökkenőmentes legyen. Természetesen egy új rendszernél előfordulhatnak még kezdeti nehézségek, ezeket – amennyiben ilyennel találkoznak - képernyőképpel és a probléma megjelölésével küldjék meg nekünk és igyekszünk a lehető leghamarabb a kérdésre válaszolni.

Miután januárban a fejlesztések miatt nem volt lehetőség a pályázatok beküldésére, a Továbbképzési Szakértői Testület februárban többször is bírálatot fog tartani, hogy a felhalmozódott kérelmeket elbírálja és ne kerüljenek hátrányos helyzetbe sem kollégák, sem a továbbképzést szervező szervezetek.

Megértésüket köszönjük, az új rendszer használatához sok sikert kívánunk!

Az OTIR elérési linkje: https://otir.mek.hu

MÉK Továbbképzési Szakértői Testület


Létrehozás időpontja: 2023-02-03 12:25:45
Utolsó módosítás időpontja: 2023-02-03 14:38:28
Cimkék: otir, megújult, mék; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 3512
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47407