KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Műemlék templom és egy hivatal. Mi a közös?

Két holland épület, kiváló akusztikai jellemzőkkel, fényes és modern terekkel, megőrizve a múlt szépségeit.

Hogyan vált egy 1884-ben épült, katolikus templom dél-Hollandia egyik leglátogatottabb közösségi terévé? A vught-i DePetrus-templom 21. századi átalakulása a turisták, és környékbeli lakosok egyik kedvenc helyévé avanzsált. Nem csoda: a közösségi tér, amelyben könyvtár, múzeum, kávéház és bolt is található lélegzetelállító látványt nyújt. A közkedvelt végeredmény, a népszerű épület létrejöttében a tervezői szemlélet fontos szerepet játszott: a Molenaar&Bol&vanDillen Architecten, Ivo van den Thillart elismert tervezők csapatának a jövőre, és környezettudatosságra épülő munkája nem csak arra fókuszál, hogy az emberek hogyan használják a tereket – de arra is, hogyan fogják benne érezni magukat. A projekthez használt álmennyezetek beszállítója, a Knauf Ceiling Solutions filozófiája ehhez a személethez könnyedén passzolt. Ennél a projektnél az álmennyezet kifejezetten fontos szerepet játszik: a nagy terek elválasztásával a látvány, az akusztika, az elképzelt tér- és hangzásélmény megalkotása volt a cél.

Az alapterület maximalizálása érdekében a pillérek közé egy magasföldszintet feszítettek be, amely a templom közepét szabadon hagyta. A tervezői csapat az új, modern tér kialakításához az ELEGANZA™ megoldását választotta, amely a félemelet stílusos áramvonalasságát emelte ki, miközben az álmennyezet sima és monolitikus vonalai a lenyűgöző múltbéli kialakításba észrevétlenül beleolvadnak.

A Delft-i Vízügyi Hivatal központi irodájának 18 millió eurós felújítása során kettős kihívást jelentett a hangzás és a látvány. A tervezői csapat, a Mecanoo elsősorban arra törekedett, hogy a monolitikus megjelenés biztosítása mellett csökkentse a tömegzajt. Erre számos, az épület más műszaki megoldásai mellett, a Knauf Ceiling Solutions ELEGANZA™ tiszta és könnyen karbantartható, 100%-ban homogén álmennyezeti megoldását találták megfelelőnek. Az ugyanis láthatatlan illesztéseivel, festett gipszkarton felület hatását kelve kínálja az előnyöket, ami egy korszerű álmennyezeti rendszertől elvárható: kiemelkedő esztétikai és akusztikai jellemzői mellett a beépítés és későbbi karbantartás, szerelés praktikus megoldását.

A Rapid'Fix rögzítéssel, mint teljes rendszermegoldással az épület egész előcsarnokában, a folyosókon, az étteremben és a tárgyalótermekben olyan könnyen felbontható mennyezet volt létrehozható, amely alapanyagát és funkcióit tekintve is a legkorszerűbbnek nevezhető.

Az Európa középületeinek és irodaépületeinek beruházói körében egyre népszerűbb műszaki megoldás, a Knauf Ceiling Solutions ELEGANZA™ anyagával kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy világos terek keletkezzenek. A delft-i hivatal esetén pedig szempont volt, hogy az épület megőrizze korabeli hangulatát, összeegyeztetve a kortárs építészet elemeivel és az új épületrészeikkel.

Az ELEGANZA™ Seamless Acoustics egybefüggő, homogén, fehér, festett felülete láthatatlan illesztéseivel és fényvisszaverő képességével, azaz esztétikai jellemzőivel kedvelt a tervezők körében, emellett messzemenőkig kielégíti az álmennyezetekkel szembeni műszaki elvárásokat – legyen szó étteremről, társasházi projektről, irodáról, kereskedelmi egészségügyi, vagy oktatási közintézményekről.

A prémium kategóriás innováció, az ELEGANZA™ szerkezeteinek beépítése speciális szaktudást, kivitelezését kizárólag olyan szakemberek végezhetik, akik annak fogásait a Knauf Ceilings svájci központjában már elsajátították.

Tudj meg többet: https://www.knaufceilingsolutions.com/en/products/eleganza/


Létrehozás időpontja: 2023-03-06 18:05:08
Utolsó módosítás időpontja: 2023-03-09 09:41:37
Cimkék: Knauf, ceiling, solutions, templom, rapidfix, rapid; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 2619; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47443