KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Prémium profilrendszer karcmentes felületekkel

Az épületek homlokzati megjelenését nagyban alakító nyílászárók gyártási folyamataiban is folyamatosan tűnnek fel újítások, innovációk. 2023-ban kiemelet fókuszt kap a letisztult dizájn és tartósság együttese, mindez a fenntarthatóság elve mentén létrehozva.

A legújabb építészeti trendeknek és műszaki elvárásoknak is eleget tevő innovatív megoldásokat mutatott be 2023 első felében a GEALAN, az európai ablakgyártás egyik vezető profilgyártója. Az új, GEALAN-KONTUR®, dizájn központú profilrendszerben esztétika és minőségi műszaki tartalom egyesül. Az egyenes vonalvezetésű termékkategória azonban tovább fokozza a különlegességet: az egyedülálló alumínium borítással is már elérhető keretek a tervek szerint jövő év elején az extra-tartós GEALAN-acrylcolor® felületkialakítással is érkeznek.

Sokoldalú megoldás, modern gyártáshoz igazítva

A GEALAN legújabb, 2023 elején piaci bevezetésre került, 82,5 mm-es beépítésű mélységű profilrendszere, a GEALAN-KONTUR® megjelenésben kifejezetten keskeny hatást kelt, ugyanakkor nagy méretű üveglapok befogadására és megtartására alkalmas - ebből adódóan hatékonyan alkalmazható kortárs építészeti jegyekkel kialakított homlokzatok, épületek esetében. A nyílászáró profil, három tömítési szintjének köszönhetően optimális hő- és hangszigetelést biztosít, amely tulajdonság mellett a szintén GEALAN innovációnak számító STV®, statikus száraz üvegezésnek keresztelt ragasztási technológia optimális statikai stabilitást eredményez. Az egyenes vonalvezetésű profilcsalád esetében természetesen nedves ragasztási eljárás is működőképes, azonban az STV® alkalmazásával az üvegfelületek feszességét átveszi a keret, ezáltal is biztosítva a szerkezet egészének szilárdságát, míg a középső, rögzített tömítőszint gondoskodik a betörésvédelemről, az ablakok keret és szárny közül történő kiemelésének akadályozásáról.

A GEALAN-KONTUR® fejlesztések azonban nem csak a megjelenésre és műszaki előnyökre fókuszáltak, de az ablakgyártók munkafolyamataira és az ahhoz használt eszközökre is. Ennek tekintetében a GEALAN-KONTUR® teljes mértékben modern, automatizált gyártósor-kompatibilis, összeállításuk ezáltal kevésbé időigényes és műszakilag leegyszerűsített, így a gyártók munkaórákat és energiát spórolhatnak meg.

Különleges megjelenés, alumínium opcióval

A GEALAN-KONTUR® rendszert kialakításánál szempont volt, hogy különféle alumínium burkolati rétegekkel és héjakkal kompatibilis legyen, amely azon felül, hogy optikailag képes tovább csökkenteni a keretszélességet, elegáns, azonban kemény felületének köszönhetően ellenállóvá teszi az ilyen borítású kereteket. A profilrendszer alapvetően elérhető a RAL színpaletta árnyalataiban, faimitációs dekorfólia-borításokkal, amit az alumínium felület-opciók tovább bővítenek, még szabadabb tervezhetőséget biztosítva ezzel.

Hamarosan GEALAN-acrylcolor® felülettel is elérhető

A GEALAN egyik kiemelkedő innovációja a színes akrilüveggel (PMMA) koextrudált PVC anyagból létrejött GEALAN-acrylcolor® felület, amely egy szinte elnyűhetetlen, extrém keménységű finisht eredményez, kiemelkedő karc-, por- és időjárásállással.

A számos fólia és alumínium opció mellett, tervezetten jövő év elején, a GEALAN-KONTUR® GEALAN-acrylcolor® felülettel is érkezik, amely kilenc alap és ötven további árnyalatával több tervezési variációt tesz elérhetővé.

Részletes technikai információk a GEALAN-KONTUR®-ról:
www.gealan.hu

 


Létrehozás időpontja: 2023-05-19 09:16:31
Utolsó módosítás időpontja: 2023-05-23 16:10:56
Cimkék: gealan, kontur, profil,; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 2064; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47549