KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

A Magyar Építész Kamara tájékoztatása a Nemzeti Mintaterv Katalógussal kapcsolatban

A Magyar Építész Kamara a Nemzeti Mintaterv Katalógus megjelenésének elmúlt napokban történő bejelentésével kapcsolatban az alábbiakra kívánja felhívni a Kamarai Tagok figyelmét:

A Miniszterelnökség 2019. 03. 05-én tájékoztatta a Magyar Építész Kamarát és a Területi Kamarák elnökeit, hogy döntés született arról, miszerint a Lechner Nonprofit Kft, mint Kiíró kiír egy tervpályázatot a Nemzeti Mintaterv Katalógus témájában. A tájékoztató során a Kamara képviselői felhívták a figyelmet arra, hogy a Mintaterv Katalógus létrehozása hátrányosan fogja érinteni a családi házak tervezésével foglalkozó tagjainkat. A pályázati kiírás 2019. 04. 19-én jelent meg. A pályázatra mintegy 150 pályamű érkezett be a szakmagyakorlóktól.

A bírálat során a Kamara képviselői jelezték egyrészt, hogy a beérkezett és megvételt nyert pályaművek Katalógussá történő feldolgozása során célszerű lenne a munkába bevonni a pályaművek készítőit, másrészt, hogy a Katalógus megjelenése során hangsúlyozni szükséges, hogy az abban szereplő tervek alkalmazása csak építész tervező bevonásával lehetséges.

A Katalógus megjelenését a napokban jelentették be, sajnálatos módon a bejelentésről szóló tudósítások kisebb része említette csak, hogy szükség van építész tervezőre a helyszínre történő adaptálás és a településképi követelményeknek történő megfeleltetés miatt.

Éppen ezért a Magyar Építész Kamara ismételten az Építésügyi Helyettes Államtitkársághoz és a Lechner Nonprofit Kft-hez fordul annak érdekében, hogy a Katalógussal kapcsolatos kommunikációt pontosítsák.

A fejleményekről a későbbiekben tájékoztatjuk a tagságot.

 

Magyar Építész Kamara

2021. március 22.


Létrehozás időpontja: 2021-03-22 12:55:35
Utolsó módosítás időpontja: 2021-03-22 12:56:26
Cimkék: mék, elnökség, katalógus, mintaterv; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 8920
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46452