KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

A Millenáris új látványossága a Nemzeti Táncszínház

Meghosszabbított beadási határidő: 2020. február 10-én éjfélig

A hazai táncszíntér legfontosabb központja a Nemzeti Táncszínház, amely méltó helyszínen kapott helyet, a budapesti Millenáris parkban. A döntően téglával burkolt épületek környezetébe illeszkedést és homogén megjelenést az épület külsőjén és belsőjében egyaránt megtalálható EQUITONE elegáns szálcement homlokzatburkolata adja.

A ZDA – Zoboki Építésziroda és az Archiflex Stúdió építésziroda tervezte új Nemzeti Táncszínház épülete oly könnyeden és mégis határozottan illeszkedik környezetébe, amilyen finom, lágy és olykor karakteres, dinamikus egy táncos mozdulata.  Az épület külsején és belsején egyaránt megtalálható a könnyed elegancia, mégis karakán megjelenés együttese. Az erős fa építőanyagot, a lágyságot és egyszerűséget, az eleganciát sugárzó szálcement homlokzatburkolattal egészítették ki a tervezők. „Elsősorban elméleti megfontolásból nem akartunk a téglacsarnok metszetében téglát használni, hanem valami ettől eltérő, de homogén felületű nagyelemes anyagot kerestünk. Az EQUITONE-nál találtuk meg a nekünk legmegfelelőbb egyenletesen strukturált, de homogén látványt. ” – indokolta az anyagválasztást Lente András, az Archiflex Stúdió építésziroda tervezője. „A döntést könnyű volt meghozni a gyártóval folyó remek együttműködés során  azonnal biztosított anyagminták alapján.” – folytatta.

Természetes anyag környezetébe passzoló látvánnyal

A kívül és belül megjelenő körülbelül 500 négyzetméternyi EQUITONE [linea] LT60 termék homok színben került az épületre, illetve az épületbe, amelyet néhány síkon a [natura] modell egészít ki. A szálcement természetes ásvány tartalmú kompozit anyag, egyedülálló esztétikai és fizikai tulajdonságokkal bír és könnyű alakíthatóságával és dekoratív felületével kiválóan alkalmas szerelt, átszellőztetett homlokzatburkolatok kialakítására. Az egyedülálló, 3D felületű, anyagában színezett EQUITONE [linea] szálcement homlokzatburkolat vonalas szerkezete kiemeli a szálcement anyag textúráját, amely a nap bármely pillanatában változatos megjelenést biztosít a napsütés változó hajlásszögének köszönhetően. A termék rendelkezésre áll a megszokott lapméretekben, de a lapok tetszés szerint formálhatók.

EQUITONE építész és építészhallgatói pályázat 2019

„A szépség és ésszerűség egysége” mottóval hirdeti meg idén a mára hagyományos, építészek és építészhallgatók munkájának elismerésére hivatott pályázatát a környezetbarát szálcement homlokzatburkolatokat gyártó EQUITONE.

Az 1 100 000 Ft összedíjazású versenyre 2020. február 10-én éjfélig várja a zsűri a kész és az akár terv szinten lévő épületek anyagait, és a hallgatói terveket.

További információ: www.equitone.hu

 


Létrehozás időpontja: 2019-11-21 20:04:54
Utolsó módosítás időpontja: 2020-01-16 16:07:18
Cimkék: millenáris, táncszínház, equitone; Beküldő: Tatai Mária, Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 3635
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45622