KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Átadták a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) köztestületi állandó díjait

2019. május  29-én szerdán, az éves rendes közgyűlésen a Pesti Vigadóban átadták a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) köztestületi állandó díjait

A Magyar Művészeti Akadémia Életműdíjat Bodrogi Gyula színművész, a Nagydíjat Matl Péter szobrászművész, az Aranyérmet Winkler Barnabás építész, a Művészeti Írói Díjat Gróh Gáspár irodalomtörténész, kritikus, publicista; a Kováts Flórián Emlékérmet Udvaros Béla rendező, az Evangélium Színház alapító igazgatója érdemelte ki.

A Magyar Művészeti Akadémia Aranyérmét Winkler Barnabás építész kapta a magyar építészet értékeinek gyűjtése, publikálása során kifejtett tevékenységéért. A díjban az a személy vagy szervezet részesíthető, aki, amely munkájával, anyagi támogatásával, egyéb adományával vagy tevékenységével hozzájárult a magyar kultúra és művészet társadalmi elismertségének emeléséhez.

Winkler Barnabás “kiváló építész számos díjazott alkotással, különösen kiemelkedő szervezői munkássága a magyar építészet értékeinek gyűjtésében” – laudálta Török Ferenc, az MMA rendes tagja a díjazottat.


Létrehozás időpontja: 2019-06-03 13:58:07
Utolsó módosítás időpontja: 2019-06-03 13:59:45
Cimkék: mma, díjak, átadták, 2019; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 8078
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45337