KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Az I. Építészeti Nemzeti Szalon katalógusának és Magyar Péter vázlatainak kötetbemutatója

Vasárnap bemutatjuk az I. Építészeti Nemzeti Szalon katalógusát
A reprezentatív kötetet ‒ amelyet ez alkalommal kedvezményes áron árusítunk ‒ BOJÁR IVÁN ANDRÁS a szerzők jelenlétében mutatja be az érdeklődőknek.

Szintén most jelenik meg MAGYAR PÉTER Útirajzok című mappája, amelyben az építész rajzvázlatai láthatók a kiállításon szereplő épületekről. A korlátozott példányszámú, exkluzív kiadványt WINKLER BARNABÁS építész méltatja.

2014. augusztus 31., vasárnap 16 óra

Az I. Építészeti Nemzeti Szalon katalógusa

katalógusbemutató

Kiállítótér

Múlt héten jelent meg a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére és támogatásával megvalósult I. Építészeti Nemzeti Szalon katalógusa. A  több mint 500 oldalas magyar-angol nyelvű reprezentatív kiadvány felöleli a kiállításban megjelenő épületek és építészeti teljesítmények teljességét, kivételes rálátást és áttekintést biztosítva így a honi építészet közelmúltjára. A kötetet a kiállításon is szereplő több száz színes fotó illusztrálja, a magyar építészeti fotózás legkiválóbbjainak közreműködésével.

A kötet bevezető öt tanulmánya – a kiállítás kurátora, Szegő György, valamint Sulyok Miklós, Golda János, Radványi György és Sylvester Ádám írásai – a kortárs építészet irányzatainak, jeles képviselőinek bemutatásán túl izgalmas történeti kontextusba ágyazzák napjaink építészetének kérdéseit, a szocreál örökségétől az újornamentikáig.

A katalógust Bojár Iván András művészettörténész mutatja be az érdeklődőknek a kiállítás kurátora és a szerzők részvételével.

A bemutató alkalmával a katalógust 1000 Ft-os kedvezménnyel, 5900 Ft helyett 4900 Ft-os áron árusítjuk.

ÚTIRAJZOK az I. Építészeti Nemzeti Szalonról

Magyar Péter vázlatai

A Magyar Építészetért Emlékéremmel kitüntetett, Amerikában alkotó építész különleges vállalkozásának eredménye ez a mappa. Magyar Péter a rajzolást életformaként gyakorolja. Nem csak építészként, gondolkodóként is rajzol. Számára a házak lerajzolása, skiccelése a megismerés intenzív formája. Az I. Építészeti Nemzeti Szalonról készült „útirajzai” tisztelgések csaknem 120, a kiállításon látható épület és az építészet minősége előtt. A most 100 számozott példányban megjelenő, Penultimate programmal készített  vázlatgyűjtemény reményeink szerint egy nem mindennapi kiállítás maradandó művészi lenyomata lesz a vásárlói számára.

Az exkluzív kiadványt Winkler Barnabás építész mutatja be.

Az Útirajzok ára 1990 Ft.

A bemutatókra a belépés ingyenes.


Létrehozás időpontja: 2014-08-26 12:33:57
Utolsó módosítás időpontja: 2014-08-26 12:38:38

Megtekintések száma: 10826
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42199