KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

FEJREÁLLÍTJUK A DUNÁT!

A „VIZES VÁROS, BUDAPEST” szünidei alkotópályázat 1. akciónapja
DUNA NAP, KOPASZI-GÁT
2014/06/29 13:00–18:00
EGY NAPRA FEJREÁLL A DUNA A KOPASZI-GÁTON!
HOGYAN LEHETSÉGES EZ?

A camera obscura (= sötét szoba) egy régi képalkotó eljárás, a fényképezőgép őse. Lényege, hogy a sötét térbe egy parányi lyukon keresztül behatoló fény a szemközti oldalon a külvilág elfordított képét jeleníti meg. A Duna Napon ilyen camera obscurát fogunk létrehozni a Kopaszi-gáton, méghozzá életnagyságnál nagyobb méretben, Bölcskey Miklós képzőművész, egy hatalmas fekete lepel és a Ti közreműködésetekkel.
Bölcskey Miklós (MKE/Intermedia) az Eszterházy Károly Főiskola tanára a fénycsapdák állításának specialistája. A Camera Obscura Performace-ban pillanatok alatt hatalmas sötét teret hoz létre a résztvevők segítségével. Ebben a hordozható térben készítünk képeket a résztvevőkkel. A különféle képalkotó eljárásokkal való kísérletezés közben megérinthető és formálható lesz a kép, megtapasztalhatók a fizikai törvényszerűségek. A képeket többféle módon rögzíthetjük: akár percek alatt ezüstre, a Duna vízével…

CAMERA OBSCURA FÖLDÖN - VIZEN – HÍDON

Programok 13:00 és 18:00 között:
- Bölcskey Miklós Camera Obscura Performance: fénycsapda felállítása és fotózás
- camera obscura készítés újrahasznosított anyagokból, fotózás a saját készítésű camera obscurával

Közösségi program, ajánlott korosztály: 10–18(+)

És ez még nem minden! A Mindspace / Danube Flow – Hív a Duna! szervezésében számtalan program vár még rád este 10-ig: Duna kvíz, nyomozós játék, hídmakettezés, szabadtéri jógázás, vizes játszótér és koncertek.

Belépődíj nincs, de önkéntes adományokat köszönettel elfogadunk. Az összegyűlt pénzt a VIZES VÁROS, BUDAPEST nyerteseinek szervezett őszi tábor programjaira fordítjuk.

Fejreállítjuk a Dunát! program A „VIZES VÁROS, BUDAPEST” szünidei alkotópályázat 1. akciónapja, amelyhez a pályázat honlapján 2014. június 16-tól már elérhető 1. pályázati forduló kapcsolódik. További információ:

www.vizesvarosbudapest.hu


Létrehozás időpontja: 2014-06-19 23:28:58
Utolsó módosítás időpontja: 2014-06-19 23:31:54

Megtekintések száma: 11774
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42080