KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Fa-alu homlokzati nyílászárókkal új utakon a tavalyi sikeres év után a FAKRO

A FAKRO tavaly elérte az egy milliárd forintos forgalmat, idén pedig a tetőtéri ablakok, padláslépcsők, fénycsatornák és felülvilágítók után a homlokzati nyílászárók piacára is belép.

 

„Az idei év az építőipar szempontjából ígéretesen indult, a KSH januári gyorstájékozatója szerint az épületek építése csoport 32,8%-kal bővült, a FAKRO hazai teljesítménye az első negyedévben ezt is túlszárnyalta.” – foglalta össze az évindító adatokat Kovách László, a FAKRO Magyarország Kft. ügyvezetője.A 2000-ben alapított magyar leányvállalat jelentős növekedése szembetűnő a tavaly először elért 1 milliárdos forgalomhoz képest is.Az épületek építésére kötött szerződések majd háromszorosára nőttek a Statisztikai Hivatal adatai alapján, és a most nyíló 36. Construma Építőipari Szakkiállítás is zsúfolásig telt kiállítókkal és látogatókkal idén, mindez bizakodásra adhat okot az ügyvezető szerint. Ezt a pozitív képet árnyékolhatja be a szakemberhiány, amely bizonyos fokig a FAKRO ügyfeleit is elérte. „Van olyan, családi házak és társasházak kivitelezésével foglalkozó 60 fős partnercégünk, akik januárban már csak 2018-ra tudtak munkát vállalni.” – érzékeltette a helyzetet Kovách László.
Jacek Kulpa, a világpiacon második legnagyobb tetőablak és padlásfeljáró lépcső gyártó FAKRO központi kereskedelmi vezetője kiemelte, hogy az Európa2020 stratégia összhangban van a véghasználók igényeivel az energiahatékony termékek iránt. A passzívházakba isalkalmas Uablak=0,58W/m2K értékű FTT U8 Thermo tetőtéri ablak mellé most a piacra kerül az új generációs, extra hőszigetelő LTKEnergypadláslépcső, amely kifejezetten alacsony energiafelhasználásúépületekbe lett kifejlesztve, ahol lényeges szempont a hőveszteség minimalizálása. Az idei évre megújul a FAKRO felnyíló-billenő tetőablaka, az FPP-V preSelect is, akár 45°-ig nyitható ablakszárnnyal. Az idei év újdonsága a Bluetooth kapcsolat segítségével okostelefonnal vezérelhető PTP-V billenő műanyag tetőtéri ablak is, amely fokozottan párás helyiségbe ajánlott, a motor segítségével 24cm-re nyitható.

„Idén új területet hódítunk meg. Korábban már a FAKRO kutatás-fejlesztési osztályán dolgozó száznál több mérnök kimozdult a tetőablak tervezés komfortzónájából, és akár napelemmel automatizáltan működtethető,utólagosan felszerelhető homlokzati hővédő rolót hoztak létre. Most prémium kategóriájú fa-alumínium bukó-toló és emelő-toló erkélyajtó és homlokzati nyílászáró rendszert alkottak meg InnoView néven.” –jelentette be az újdonságot SlawomirGawlik, a FAKRO csoport központi marketingvezetője. Azemelő-toló erkélyajtók teljes szerkezete elérheti a 12 méter szélességet és 2,8 méter magasságot. Az innovatív megoldásoknak három- és négyrétegű üvegezésnek köszönhetően  kimagasló hőszigetelési jellemzőkkel rendelkeznek. Az ablakok belső faszerkezete fenyő, tölgy vagy meranti alapanyagból készül és felülete 32 féle színből választható, csakúgy, mint a külső alumínium borítás. A InnoView ablakokat egyedileg, méret alapján állítják elő a FAKRO központi gyárában, Lengyelországban.

A tavalyi sikeres év után a FAKRO magyarországi csapata erősíteni kívánja szerepét azon hazai építőanyag gyártók között, akik felelősnek érzik magukat a környezetükért, így idén a Várépítő pályázat keretei között gyermekintézmények számára ajánlottak fel tetőtéri ablakokat, amelyeket a cég munkatársai társadalmi munkában fognak beépíteni.

A FAKRO Lengyelországban alakult 1991-ben, mára a világ második legnagyobb tetőtéri ablak gyártója. Az 50 országban jelenlévő cég fénycsatornákat, felülvilágító ablakokat, padlásfeljáró lépcsőket, tetőfóliákat, árnyékolókat, garázskapukat és immár homlokzati nyílászárókat gyárt és forgalmaz. A cég több, mint 3300 főt foglalkoztat és kiemelt figyelmet fordít a kutatás-fejlesztésre.

www.fakro.hu országban jelenlévő
További információ:
Lányi András marketingvezető
+36705330762
lanyi.a@fakro.hu


Létrehozás időpontja: 2017-05-02 10:56:54
Utolsó módosítás időpontja: 2017-05-04 15:08:15
Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 10616
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=44040