KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Fényjáték térben polisztirollal

Gyakran kerülünk nehéz helyzetbe, amikor termékeinket fotózzuk. A viszonylag homogén, fehér felület nem éppen fotogén, sokat kell kísérletezni a megvilágítással ahhoz, hogy jól látszódjon a  tárgy körvonala. Ez a kedvezőtlen tulajdonság most viszont nagyon jól jött egy képzőművészeti alkotáshoz, amihez szokatlan módon használták fel az Austrotherm anyagokat.

A polisztirol hőszigetelő anyag épületeinken jobbára láthatatlan, hiszen a falak, padlók, tetők rétegrendjének belsejében végzi a dolgát. Van azonban olyan alkalom, amikor a hőszigetelés kerül reflektorfénybe: a pécsi Op-architektúra kiállításon Austrotherm hőszigetelő lemezekből készített fény-tér installációval reagáltak a PTE MIK építészei Victor Vasarely művészetére.

A kiállítás a Janus Pannonius Múzeum (JPM), valamint a MOME és a PTE MIK Építész Intézeteiben szervezett szakmai workshopok végeredményeit és a közös gondolkodás folyamatát is bemutatja. A JPM Vasarely-gyűjteményéhez tartozó, OP ARCH – Az op art művészet építészeti kapcsolódásai című egyetemközi projektkiállításon a hallgatók által készített terveket, működő installációkat, köztük egy beltéri fény-tér installációt, izgalmas maketteket, például egy Vasarely-üvegplasztikájának makettjét is láthatja a közönség. Az installáció három eleméhez 50 db 2 cm vastag Austrotherm AT-N200 polisztirol lapot használtak fel, a lapok közti rögzítést 4 cm vastag lemez darabok biztosították.

Az Op-architektúra projektkiállítás 2023. június 25-ig tekinthető meg Pécsett a Múzeum Galériában

Létrehozás időpontja: 2023-04-17 21:11:00
Utolsó módosítás időpontja: 2023-04-17 21:13:45
Cimkék: austrotherm, polisztirol, fények,; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 2385; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47497