KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Ha fontos kritérium a tetőcserepek súlya

A héjazat megválasztásakor a tetőcserepek súlya fontos szempont lehet. A nagy múltú Terrán Synus betoncserepei ellenállóak és tömegük könnyű, így kevésbé terhelik a tetőszerkezetet. A négyféle felületkezelési eljárásnak köszönhetően kopásállóságuk kiváló, valamint színvédelmük még tartósabb.

Légies, de erős

Felújítás idején lényeges kérdés lehet a héjazat kiválasztásakor a tetőcserepek súlya. A több mint száz éves Terrán lassan egy évtizede vezette be legkönnyebb tetőcserepét, a Synust, amely azóta is töretlen népszerűségnek örvend. A szerkezetében tömör, Construma-díjas tetőcserép erős, ellenáll az időjárás viszontagságainak, ám tömege könnyű, mindössze 3,9 kg. Négyzetméterenként 39 kg a terhelése. A betoncserép légies súlya azonban nem jelent kompromisszumot sem tartósságában, sem ellenállóképességében. Egyaránt jó választás felújításkor, de akkor is, ha új ház épül.

A Synus termékcsalád kilenc színben érhető el, a klasszikusnak mondható téglavöröstől, a modern sötét árnyalatokig, így a hagyományos és a kortárs építészeti megoldásokat kedvelők is választhatják.

Kopásállóság és színvédelem környezetbarát technológiával

A Terrán legkönnyebb tetőcserepe négyféle felületkezeléssel kapható, mindegyik kiváló kopásállóságot, valamint magas színvédelmet biztosít. Ezeken felül a ColorSystem eljárással a Synus meggypiros és mogyoróbarna cserepei mélyebb tónusúak lesznek, hosszabb ideig őrzik meg az intenzitásukat. Az öntisztuló felület jóvoltából a tetőcserepek az UV sugárzásnak is jobban ellenállnak. A gyártási technológia környezetbarát, nélkülözi az oldószert és az ammóniát.

Elegáns, selyemfényű megjelenést ad a tégla, a sötétbarna és a fekete Synus cserepeknek az Elegant felületkezelési eljárás.

A prémium kategóriás Resistor felületkezelés a Synus Korall, Mocca és Carbon tetőcserepek élettartamát növeli meg. A sima kidolgozottságon túl ellenálló felületet kapunk.

A sötét tónusú cserepeknél különösen fontos kérdés az energiahatékonyság. A ClimaControl eljárás a Synus Moon cserepeknél nemcsak finom felületet biztosít, hanem megvédi a héjazatot a felmelegedéstől. A tetőcserepek közel 60%-kal kevesebb infravörös sugarat nyelnek el a felületkezelésnek köszönhetően.

Pontos tervezés egyedi fejlesztéssel

A Terrán számára kiemelten fontos a szakemberek, építészek támogatása. Ezért a magyar tulajdonú Envirosense Hungary Kft. és a szintén hazai Terrán közösen létrehozta az EnviMap rendszert. Az egyedi, innovatív fejlesztés különleges légi lézerszkenner segítségével, LOD2 részletességű tetősíkokat modellez. A légi lézeres felmérés a rögzített pontfelhőből képes megrajzolni a tetőt, így segítséget nyújt a szakembereknek és a lakosságnak is: közel valósághű tetőadatok kérhetők le a Terrán Tetőkalkulátorába is beépülő funkció segítségével az ország 2100 településének épület-geometriai adatállományáról.


Létrehozás időpontja: 2023-05-31 16:45:51
Utolsó módosítás időpontja: 2023-06-05 14:41:09
Cimkék: terrán, tetőcserép, súly, Synus; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 1251; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47562