KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Jössz-MÉSZ séta a veres Pálné utca kincsei

Ezúton invitáljuk Önöket következő sétánkra, május 22.-re, egy remélhetőleg napsugaras szerda délutánra – a Veres Pálné utcai sétánkra, délután 16 órára.

A Veres Pálné utca kincsei-szerbek Pesten.

Találkozó: 2019.május 22-én szerdán 16:00 órakor a Bástya utca és a Veres Pálné utca sarkán.

Vezeti: Kacskovics Fruzsina építészmérnök a Kincses Belváros Egyesület Elnöke.

A séta időtartama: max. 2 óra

A Veres Pálné utcát mind a helyiek, mind a turisták elkerülik, vagy azért, mert nem tudják, mi a látnivaló, vagy azért mert kiesik a hirdetett látnivalók közül. Érdemtelenül teszik, mert Pest történelme egy pár négyzetméteren belül nyomon követhető. Az egykori pesti városfal maradványaitól indulva, elhaladunk a nagyhírű Veres Pálné gimnázium, és a szecesszió szép példáját mutató Millenniumi lakóház mellett, majd teszünk egy kört a pesti szerbek itt levő épületei körül. (Szerb templom, Thököliánum épülete, Szerb egyház központja, Angeliánum.)

A séta külön érdekessége, hogy bebocsáttatást nyerünk a nagyközönség által egyébként nem látogatható ortodox templomba is.
Sétánk során arra is látunk szép példákat, hogy milyen módszerekkel újulnak meg a pesti házak, mi a következménye annak, ha egy befektető a tetőtér hasznosítása ellentételeként pusztuló értékeket ment meg az utókornak.

Sétánk többnyire a Veres Pálné utcán halad a Bástya utcától a Nyáry Pál utcáig, közben egy kis kitérőt téve a Váci utcára.

A séta regisztrációhoz kötött, kérjük regisztráljon a következő linken:

https://docs.google.com/forms/d/1-XYf6yt9xvOK5gA0VgEx9qYNM1ESPYVLh3rA0AagA5g

 

Mindenkit szeretettel várunk!


Létrehozás időpontja: 2019-05-16 11:29:01
Utolsó módosítás időpontja: 2019-05-16 11:30:32
Cimkék: mész, séta, program, ; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 3660
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45294