KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tetőszigetelés – Szakszerű döntés a toldásmentes kenhető tetővízszigetelés mellett

Egyszerű, biztonságos és gyors felhordás

Mit gondolnak az építészek a Sika kenhető tetőszigetelésről? Íme egy történet:

Amikor egy interjúban megkérdezték Takeshi Hosakát a kortárs japán építészet megtestesítőjét, hogy milyen építési, illetve anyagtechnologiát választana építészeti elképzeléseinek a megvalósításához, ezt válaszolta:

„A legjobb anyagok kiválasztása a terveim életre keltéséhez mindig nagyon alapos mérlegelést igényel.” Japánban a Fuji hegy közelében levő, iglu-szerű Hoto Fudo tészta étterem projektjénél az épület alakja egy felhőre emlékezteti az embereket lágy geometriajaval. A formatervezes lehetővé teszi az esővíz elvezetését a tetőn, és a levegő keringését a vasbeton héj alatt.

Az építesz látásmódja számos kihívás elé állította az építés folyamatát azzal, hogy olyan tetőszerkezetet tervezett, ahol a falak illesztésmentesen csatlakoznak. Azonban a Sika kenhető vízszigetelési rendszere ennek a kihívásnak is eleget tudott tenni.

Tökéletes választásnak bizonyult a toldásmentes, összetett szerkezet tetővízszigeteléséhez.

A Sika toldásmentes kenhető tetővízszigetelési rendszerei (LAM) lehetővé teszik, hogy megvalósulhassanak a példában szereplő, megszokottól eltérő ötletek és tervek toldások és varratok nélkül is.

A Sika LAM rendszerek rendkívül sok előnnyel rendelkeznek:

  • felhasználhatók új szerkezeteknél vagy felújításnál, amikor a szigetelőlemez használata túl bonyolult ahhoz, hogy biztosítsa a gyors, hatékony és megbízható beépítést
  • a kenhető vízszigetelési rendszerek esetében a meglévő régi tetőket nem kell eltávolítani
  • Sika kenhető vízszigetelő anyagokat megfelelő alapozóval kombinálva közvetlenül a tető felületre kell felvinni. A felvitel folyamata az épület napi működésében csak kisebb fennakadást okoz
  • szemben más tető vízszigetelő anyaggal (bitumen) a felhordás teljesen tűzmentes, ami biztonságot jelent az épületnek és a felvivőknek egyaránt

Az előnyöknek köszönhetően különösképp a meglévő középületek, mint pl. iskolák, kórházak, óvódák és irodaépületek felújításához, a kenhető tetőszigetelő rendszer jó választás, mert a biztonság fontos tényező.

A hazai referenciák közül az egyik legkomplexebb és legkiemelkedőbb a budapesti Széll Kálmán tér metró épületének tetőszerkezet vízszigetelése. A korábbi, szintén Sika megoldással vízszigetelt tetőszerkezet 44 év után lett felújítva a toldásmentes LAM kenhető tetővízszigeteléssel, melyre a Sika 25 év garanciát vállalt.

További információkat a rendszerrel kapcsolatban megtalálja kiadványunkban.

Személyes kapcsolatfelvételi lehetőséget tervezési tanácsadóinkkal az alábbi oldalon találja: https://hun.sika.com/hu/kapcsolat.html


Létrehozás időpontja: 2022-05-24 19:48:06
Utolsó módosítás időpontja: 2022-05-24 19:52:26
Cimkék: sika, szigetelés, tető,; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 3122; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47069