KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Thermalsafe – A Kingspan legújabb IPN hőszigetelő habja

A Kingspan világszerte ismert magas minőségű hőszigetelt szendvicspaneljeiről. Ezen panelek lelke az IPN hab, mely jelenleg is a legjobb hőszigetelő hab. FIREsafe néven termékeink a tűzvédelem terén már ismertek. Ezt a terméket a nanotechnológia segítségével láttuk el még jobb hőszigetelő képességgel. Ez a THERMALsafe.

Miért fontos az egyre hatékonyabb hőszigetelés?

A 70-es évek óta az épületek hőszigetelési képessége egyre fontosabbá vált. 2010-ben az EU-ban felhasznált energia 41%-át fordították épületekre. A felhasznált energia 2/3-a ment el fűtésre-hűtésre. Ez az igény évről évre nő, az energiaárakkal együtt. 2020-ig egy uniós direktíva értelmében 20%-kal kell csökkentenünk épületeink energiafelhasználását.

A leghatékonyabb megoldás az energiaköltségek visszafogására épületeink hőszigetelése. Egy épület építési költségeinek a külső hőszigetelés kb. 2-5%-át teszi ki. Az éves energiaköltség megtakarítás a hab segítségével akár 40% is lehet.

Lambda vagy U-érték?

A hőszigetelés fő mérőszáma az U-érték, azaz hőátbocsájtási tényező [W/m2K]. Többrétegű burkolatok, így szendvicspanel esetén a rétegek különböző U-értékeit összesítve adódik a teljes hőszigetelő képesség, figyelembe véve a csatlakozások, rögzítések hatását is, az MSZ EN14509 panelszabvány alapján. Összességében az eredmény egy adott paneltipus, adott vastagságára érvényes, ami akár 100 különböző értéket jelent egyetlen gyártónál. Ezzel szemben a lambda érték (λ), vagyis a hővezető képesség [W/mK] minden anyagra egy egyedi jelllemző érték. Egy gyártó adott hőszigetelő anyagát egyetlen érték jellemzi, így a hőszigetelő képesség több gyártó esetében is egyszerűen összevethető.

 


Létrehozás időpontja: 2015-04-01 17:55:42
Utolsó módosítás időpontja: 2015-04-01 17:55:42
Cimkék: Kingspan; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 11527
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42711