KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

VÁROSHÁZA PARK TÉRÉPÍTÉSZETI TERVPÁLYÁZAT - ZÁRÓJELENTÉS

Nyílt tájépítészeti tervpályázat
Budapest V., Károly körút 28-30., Hrsz.: 24357

Tervpályázat célja:
Ajánlatkérő célja Budapest szívében, a Városháza udvarán olyan karakteres városi közösségi tér, park létrehozása, amely a jövőben a főváros reprezentatív rendezvénytereként, közösségi fórumaként, pihenőkertjeként működhet. A terület megújítása, revitalizációja a védelem alatt álló épületek, köztéri elemek, természeti környezet értékeinek megőrzését is szolgálja, és példát mutat a klímaváltozás hatásaihoz alkalmazkodó közterületfejlesztéseknek. A pályázat során Ajánlatkérő megoldásokat vár a tervezési területen az egyes területrészek optimális hasznosítására, a közpark környezetrendezésének magas színvonalú, egységes tájépítészeti koncepció alapján megvalósuló reprezentatív kialakítására.

A TERVPÁLYÁZAT EREDMÉNYEINEK ÖSSZEFOGLALÓ ÉRTÉKELÉSE
A Bírálóbizottság a tervpályázat során közreműködő szakértők véleményét kikérve a pályaműveket felbontásuk után részletesen áttanulmányozta és az értékelhető megoldások alapján a tervpályázatot eredményesnek tartja. A különböző tájépítészeti megoldások alapján változatos pályaművek születtek.
Az értékelés során a Bírálóbizottság célja az volt – összhangban a Kiírásban és a Dokumentációban szereplő értékelési szempontokkal –, hogy kiválassza azt a pályaművet, amely a Városháza park megújítására magas színvonalú választ ad.
A Bírálóbizottság a bírálati munkáját a szakértők értékeléseinek figyelembevételével végezte.
A Bírálóbizottság – valamennyi pályamű szakmai bírálatát követően – ún. shortlistet alakított ki az erősebbnek ítélt pályaművekből. Az élvonalba került pályaműveket a Bírálóbizottság részletesebben, mélyrehatóbban megvitatta az értékelési szempontrendszer szerint, mielőtt felállította a sorrendjét.
A Bírálóbizottság az összes érvényes, a titkosság követelményeinek megfelelő pályaműről szöveges értékelő összefoglalást készített, melyben kiemelte azok előnyeit, illetve hátrányaikra is kitért.

Bővebben olvasható a letölthető zárójelentésben!


Létrehozás időpontja: 2022-05-11 22:40:06
Utolsó módosítás időpontja: 2022-05-11 22:48:25
Cimkék: városháza, park, tervpályázat, eredmény, zárójelentés; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 4799
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47041