Szakmagyakorlás
Tervpályázatok

Nemzetközi, nyílt, két fordulós tervpályázatot hirdetettek Helsinki új Építészeti és Design múzeum

Nemzetközi, nyílt, két fordulós tervpályázatot hirdetettek Helsinki új Építészeti és Design múzeum tervezésére a finn főváros megújuló, gyalogosbarát déli kikötőjében, UNESCO-világörökségi területen.
1. forduló beadási határidő augusztus 29.
2. forduló 2024. december.

 

Tervpályázatok

Sepsiszentgyörgy - Új Erdélyi Művészeti Központ, nyílt építészeti ötletpályázat

Az Építési és Közlekedési Minisztérium, mint Kiíró, nyílt építészeti ötletpályázatot hirdet a Sepsiszentgyörgy - „Új Erdélyi Művészeti Központ” tervezésére vonatkozóan Sepsiszentgyörgy Város Önkormányzatával együttműködésben. A Kiíró jelen ötletpályázat keretében olyan korszerű, fenntartható városok
szellemiségének megfelelő épületegyüttesére vár építészeti javaslatokat, amely a legmagasabb színvonalon képes kiszolgálni az előírt funkciókat és teljesíteni a régió igényeit.

Tervpályázatok

Szigetszentmiklósi Református Általános Iskola nyílt, titkos építészeti tervpályázata

Kiíró: Dunamelléki Református Egyházkerület

Egy új 16 osztályos általános iskola (hozzá tartozó C típusú tornateremmel) épület megvalósítása Szigetszentmiklóson a Bucka városrészben 1-8 évfolyammal a tervezési program által megfogalmazott igények, követelmények, funkciók szerinti kialakítással, amely teljesíti a szakmai előírásokat. Intézménybe felvehető tényleges létszám: 480 fő (16x30 fő).

Tervpályázatok

"Hargita Gyöngye 2024" Ötletpályázat

A PERLA Harghitei S.A. társaság, melynek székhelye: Hargita megye, Csíkszentkirály község, Csíkszentkirály helység, Állomás u. 600. sz., a továbbiakban: „Kiíró” egy építészeknek szóló, „Irodaház” tervezése című 2 fordulós ötletpályázatot hirdet, a megvalósításhoz szükséges eljárások, valamint kivitelezési terv kidolgozása céljából.

Tervpályázatok

„Nagyharsányi csata emlékhelye 2023” - eredményhirdetés

„Nagyharsányi csata emlékhelye 2023” Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozatának ötletpályázata

Eredményhirdetés

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Építőművészeti Tagozata tavaly ősszel hirdette meg nyílt, építészeti tematikájú pénzdíjas ötletpályázatát fiatal építészek számára. A pályázati kiírás szerint „Nagyharsányi csata emlékhelye 2023” címmel innovatív építészeti-tájépítészeti eszközökkel megfogalmazott javaslattételt vártak egy magas színvonalú emlékpark kialakítására az 1687. évi nagyharsányi csata emlékezetére. A 40 év alatti építészek arra kaptak lehetőséget, hogy megmutathassák szakmai tudásukat, kreativitásukat.

Tervpályázatok

„A Református Egyetemváros tervezése” – Nyílt építészeti tervpályázat hirdetmény

Figyelem !A beadási határidő módosult!

A Református Egyetemváros Korlátolt Felelősségű Társaság, mint kiíró, nyílt építészeti tervpályázatot hirdet (a továbbiakban: Tervpályázat vagy Tervpályázati eljárás) a Károli Gáspár Református Egyetem új egyetemi campusának kialakítására és megtervezésére. A tervpályázat során olyan, a Tervpályázat tervezési feladatleírásában és tervezési programjában meghatározott épületegyüttesre vonatkozóan vár építészeti javaslatokat, amely a lehető legmagasabb színvonalon képes teljesíteni a Tervpályázati Dokumentációban meghatározott feltételeket és értékelési szempontokat.

Tervpályázatok

Nagyharsányi csata emlékhelye 2023 építészeti pályázat ünnepélyes eredményhirdetése

A Magyar Művészeti Akadémia tisztelettel meghívja Önt és kísérőjét a Nagyharsányi csata emlékhelye 2023 építészeti pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére és a pályaműveket bemutató kiállítás megnyitójára

I D ŐP ON T:
2024. február 15-én (csütörtök) 17 óra
H E LY S Z Í N:
a Magyar Építőművészek Szövetsége székháza, Kós Károly terem
(1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.)

Tervpályázatok

ARCH-E Projekt – Nemzetközi Tervpályázatok - Kulcskifejezések

100 kulcskifejezés magyar -angol - Magyar Építész Kamara – munkaközi változat


Chamber of Hungarian Architects - Glossary 100 – english - hungarian version

Working version
 

Tervpályázatok

A Zsámbéki Öregtemplom és Környezetének megújítása nyílt tervpályázat eredménye

A pályázat helyszíne: 2072 Zsámbék Corvin János utca

A pályázat célja:

A zsámbéki Templom- és kolostoregyüttes épületeinek újra értelmezésével, kihasználhatóságával olyan komplex turisztikai épületegyüttes létrehozása, amely magába foglalja egy modern látogatóközpont felépítését, a templom rekonstrukcióját, és a premontrei rendház kialakítását. A tervezett épületegyüttes fejlesztése során elsődleges szempont, hogy olyan új turisztikai és kiállítási elemek is helyt kapjanak, amelyek biztosítják a létesítmény fenntarthatóságát. Kiíró jelen tervpályázat keretében a kor és a katolikus egyház szellemiségének megfelelő épületegyüttesre vonatkozóan vár építészeti javaslatokat, amely a lehető legmagasabb színvonalon képes kiszolgálni az előírt funkciókat és értékelési szempontokat. A tervpályázat célja építészeti javaslatok összevetése és rangsorolása.

Tervpályázatok

"A Nagyharsányi csata emlékhelye 2023" ötletpályázat

Benyújtási határidő: 2023. december 15.

A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata „a Nagyharsányi csata emlékhelye 2023" címmel nyílt, építészeti tematikájú pályázatot hirdetett meg  fiatal építészek számára.

Tervpályázatok

„RANOLDER OKTATÁSI, KULTURÁLIS ÉS SPORTKÖZPONT” ÖSSZEFOGLALÓ ZÁRÓJELENTÉSE

A pályázatra a Bírálóbizottság és a Kiíró előzetes várakozását messze meghaladó mennyiségű, összesen 27 darab pályamű érkezett be. A pályázat által megkövetelt, rendkívül összetett feladat sok pályázó számára jelentett izgalmas, megoldandó kihívást.

Tervpályázatok

A Magyar Építészeti Központ és Múzeum tervezésére kiírt pályázat fontos határideje közeledik

2023. június 27. - A Magyar Művészeti Akadémia Titkársága és a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ építészeti tervpályázati felhívást tett közzé a Magyar Építészeti Központ és Múzeum új kiállítóhelyének elhelyezésére és egyéb funkcióinak ellátására szolgáló épületegyüttes tervezésére. Az első, részvételi szakaszba való jelentkezés határideje: 2023. június 29.