KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Vakon vezetlek! - Nagy Rajzolás a Vasarey Múzeumban

Legyen a művészet mindenkié! – vallotta Vasarely. Akkor miért ne lehetne az op-art a nem-látóké is? A Vasarely Múzeumban ősszel megrendezésre kerülő Nagy Rajzolás középpontjába idén a tér kerül. A művész messzi galaxisok titokzatos rendjét kutatva igyekezett azt számunkra is érthető formába; geometriai alakzatokba és színekbe sűríteni. Amilyen absztrakt valóságot jelent számunkra a világűr végtelensége, olyan elvont fogalommal találkoznak a nem-látók, ha az optikai művészetről van szó. De miért is ne lehetne ezt a távolságot áthidalni, és mindenki számára hozzáférhetővé tenni Vasarely műveinek üzenetét?

A program célja közelebb hozni egymáshoz látók és látássérültek világát, és közösen elkészíteni egy nagyméretű háromdimenziós alkotást. A festmények előtt térbeli modellek segítségével látássérültek tartanak majd rendkívüli tárlatvezetést, szabad utat engedve a műtárgyak közös értelmezése felé. A festmények előtt térbeli modellek szemléltetik majd a kép logikáját, és az origami-technikával készült, mozgatható térbeli alakzatokat a látogatók akár előre, a múzeum honlapjáról, akár a helyszínen is megtanulhatják és elkészíthetik. A közös alkotás pedig Vasarely változtatható térfelfogását tükrözi majd, melyben látók és látássérültek egyaránt részt vehetnek, így téve maradandóvá az egymás világaihoz való közelítés kísérletét.

A Vasarely Múzeumban 2014. október 4-én (szombaton) 10 és 13 óra között felnőtteket, kamaszokat, gyerekeket, látókat és látássérülteket egyaránt várnak. Előzetes jelentkezés nem szükséges.

A RÉSZVÉTEL INGYENES.


Létrehozás időpontja: 2014-10-02 15:09:09
Utolsó módosítás időpontja: 2014-10-02 15:09:09

Megtekintések száma: 9978
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42308