KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Zsaluzz, de ne vágj ki több fát!

Évezredek óta megszokhattuk, hogy az építőipar az egyik legnagyobb fafelhasználó. Épülnek házak mai is fából, és számos építési tevékenység elmaradhatatlan velejárója a fafelhasználás. Ám, ahogy a modern technológia a környezet védelme és a föld jövője érdekében az élet számos területén talált új műszaki megoldásokat, úgy a zsaluzás területéről is egyre nagyobb részt szakítanak ki a famentes megoldások. Ezek azt a fát helyettesítik, amik az építkezés után, rövid időn belül hulladékként végzi.

Az EUROSTAT legfrissebb adatai alapján Magyarország az utolsók között, csak a 24. az uniós tagállamok listáján, ami az erdőgazdálkodások területeit illeti, erre a részarányra pedig egyértelműen nincs jó hatással a szélsőség időjárás, ami menthetetlen károkat okozhat. Ugyan a legújabb, klímavédelmi intézkedések között számontartott döntés alapján, Magyarország jelenlegi bő 20 százalékos erdősültségének rövid időn belül 27 százalékra emelése cél (számítások szerint ehhez mintegy 100 évre lesz szükség), ez még mindig meglehetősen elmarad pl. a „kopárnak” tartott Görögörszág (32%) területarányos erdősűrűségétől. De ha mindezt még figyelmen kívül is hagynák, még akkor sem érdemes az értékes faanyagot úgy felhasználni, hogy abból rövid időn belül hulladék váljon.

A 2019-ben ültetett új, több hektárnyi erdősítés mellett el kell kezdeni abban a szektorban is tudatosan gondolkodni, ahol a legtöbb fát használják a munkavégzés során: az építőiparban.

A fenntartható fejlődést szem előtt tartó, a környezet védelméért elhivatott cégek szakemberei sorra mutatják be a klímavédelemhez hozzájáruló megoldásaikat, újításaikat. Ezek között némi túlzással szinte „matuzsálemi korúnak” számít a MEVA találmánya a 2000 óta alkalmazott, 100 %-ban famentes, számtalanszor felhasználható és újrahasznosítható műanyag alkus zsaluhéj.

Aki tehát ezt használja, az biztos lehet benne: az építkezéséért egyetlen fát sem kellett kivágni.

20 éve használatban, 7 év a garancia, amivel ez idő alatt még senki nem élt

Legyen szó csavart, ívelt, lekerekített vagy döntött geometriáról, az előre meghajlítható, formázható „alkus” műanyag zsaluhéjjal ez egyszerűen és gyorsan elkészülhet. Ha mindezt faanyagú zsaluval kellene megoldani, az okozna némi fejtörést a kivitelezőknek.

Az ökológiai szempontból is kedvező, bármilyen formára, térgeometriai alakzatra alakítható, regenerálása után számtalanszor felhasználható, környezetkímélő zsalutechnológia egy-egy nagyobb mennyiségű betont beépítő beruházás esetén, szintén nagy mennyiségű fa felesleges felhasználását teszi lehetővé. Így a beton valóban formaadó anyag, térformáló eszköz lehet, az építészeti eszköztár fontos mégis takarékos része. A MEVA „alkus” zsalutechnológia ugyanakkor nemcsak a művészi formaképzésnél, vagy nagyobb felületet igénylő közösségi épületeknél, hanem a praktikus, kisebb költségvetésű, akár gyorsan kivitelezhető családi házak homlokzati kialakításánál is számos előnyt kínál.

A MEVA alkus műanyag zsaluhéj 20 éve szolgálja az környezetkímélő beruházókat, tehát már rengeteg alkalommal jócskán próbára tették és bizonyított. A bevezetése óta érvényes 7 év garanciális idő alatt pedig senki nem jelzett problémát, tehát megbízhatósága is megkérdőjelezhetetlen.

Generációkat kiszolgál az újrahasznosítható zsalu

A MEVA acélkeretes falzsaluk profilvastagsága, ebből adódó kiemelkedő terhelhetősége, az évtizedek óta alkalmazott műanyag zsaluhéj legendás kopásállósága, a tüzihorganyzott felületkezeléssel bizonyítottan olyan tartósságot kínál a zsalueszközök tulajdonosának, amellyel ténylegesen több generáció is dolgozhat a jövőben, a jövőnkért.

További információ: www.meva.net

 


Létrehozás időpontja: 2020-04-14 20:36:36
Utolsó módosítás időpontja: 2020-04-14 20:37:19
Cimkék: meva, cikk, pr, reklám; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 2651; Információ: Támogatott tartalom
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45979