KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Kamarai tagok közleményei 2013

Megjegyzés I.:

Jelen oldalon bármelyik kamarai tag felteheti közleményét, melyben tájékoztatja építész társait arról a megbízójáról, aki nem fizette ki tartozását. A Magyar Építész Kamara az oldalra felkerülő közleményeket nem vizsgálja, nem ellenőrzi, azok valódiságáért felelősséget nem vállal. A kamarai tagok etikai felelőssége, hogy építész társait ne tévessze meg, hogy az oldalra felkerülő közlemények igazak legyenek és valós, jogos követeléseket tartalmazzanak.

Az alábbi bejelentések kizárólag a tagjaink védelme érdekében kerülnek közzétételre.

Megjegyzés II.: Kifizetetlenség esetén kamarai behajtási információk
Megjegyzés III.: Előző évek közleményei

Utolsó frissítés: 2013.02.22


2013/1.

Tájékoztatom a Tisztelt Kollégákat, hogy a Győr, Tarcsai V. u. 22. sz. (6484 hrsz) alatti ingatlanra tervezett társasház engedélyezési terveinek készítéséért járó tervezési díjat teljes egészében Megbízó nem fizette ki. Az élő, írásbeli szerződés alapján elkészített kiviteli tervdokumentáció tervezési díjával is tartozik. Mindezeket a teljesítésigazolás ellenében sem fizették ki. Kérem, hogy az adott telekre tervezési megbízást ne vállaljanak a MÉK Etikai-Fegyelmi Szabályzata értelmében. 

Kiss Jenő Ferenc vezető építész tervező


2013/2.

Tisztelt Tervező Kollégák!

HARKÁNY VÁROSKÖZPONT - LEZÁRATLAN TERVEZÉSI MUNKA!

A Harkány, Kossuth L u. 6., Hrsz.: 582. ingatlanra tervezett városközpont I. ütemére (26 lakás +10 üzlet) építési engedélyezési tervet, majd generál kiviteli tervdokumentációt készítettünk. A projekt további II. és III. ütemeire (társasház és panzió) szintén megkezdtük az előkészítő tervezési munkát.

Az elvégzett munkákra érvényes szerződéssel és teljesítésigazolással rendelkezünk, de eddig egyáltalán nem fizetettek a tervezésért. Az I. ütem kivitelezése félbe maradt és a telek ingatlant sem tudta megvásárolni a Beruházó. A projekttel kapcsolatban több hatósági eljárás van folyamatban. A szerkezetkész felépítményt és a projektet feltehetőleg árulják, ehhez kötődően a telek megosztása is elképzelhető.

Az érvényes szerződésünk értelmében a tervek átengedésére, áttervezésére, újratervezésére, tovább-tervezésére, módosítására a Beruházónak nincsen joga követelésünk kiegyenlítéséig!

Beruházó cégek:

LIGET-KERT Ingatlanfejlesztő és Építőipari Kft. (felszámolás alatt), 1096 Bp. Thaly K. u. 32.
Ügyvezető: Tahon Gábor, Megbízott képviselő: Turbucz János
HARKÁNY-IMMO Ingatlanfejlesztő Kft., 1096 Bp. Thaly K. u. 32.
Ügyvezető: Matusik László, Megbízott képviselő: Turbucz János
 
Telek tulajdonos:

Harkány Város Önkormányzat, 7815 Harkány Petőfi S. u. 2-4.

A projektben az Önkormányzat nem működött közre és vele szemben követelésünk nincs, de mint a telek tulajdonosát érinti az ügy.

Kivonat a Magyar Építész Kamara Etikai szabályzatából:

16. § A kamarai tag más kollégájának írásban megrendelt megbízása, ill. írásban megkötött, hatályban lévő szerződése tárgyában nem ajánlhatja fel szolgálatait, nem tehet ajánlatot, nem kezdeményezhet versenyt, nem készíthet ellentervet, nem nyilváníthat olyan véleményt, amely kollégája megbízása ellen hat, és saját esélyeit erősíti, azaz a megrendelő felé nem tanúsíthat semmi olyan magatartást, amely az eredetileg megbízott építésszel létrejött szerződéses jogviszony (tervezési, felhasználási, megbízási szerződés) bármilyen módon történő megszüntetését célozza, eredményezi.
 
A fentiek alapján kérjük a Tisztelt Kollégákat, hogy a fenti ügy lezárásáig - a Magyar Építész Kamara Etikai Fegyelmi Szabályzatának vonatkozó előírásai és a szerzői jogi törvényben biztosított jogaink értelmében- az érintett projekttel kapcsolatban tartózkodjanak újabb ajánlattételtől, megbízás és tervezési munka elvállalásától. Jogsértés esetén a szükséges jogi eljárásokat meg fogjuk indítani!

Architronic Építésziroda Kft.
Patak H-2648 Petőfi S. u. 21.

Mák Zoltán András
ügyvezető
okl. építészmérnök
E 12-0153
zoltan.mak@architronic.huA Kamarai tagok közleményei aloldalon bármelyik kamarai tag felteheti közleményét, melyben tájékoztatja építész társait arról a megbízójáról, aki nem fizette ki tartozását. A Magyar Építész Kamara a weboldalára felkerülő közleményeket nem vizsgálja, nem ellenőrzi, azok valódiságáért felelősséget nem vállal. A kamarai tagok etikai felelőssége, hogy építész társait ne tévessze meg, hogy az oldalra felkerülő közlemények igazak legyenek és valós, jogos követeléseket tartalmazzanak.

A bejelentések kizárólag a tagjaink védelme érdekében kerülnek közzétételre.

Létrehozás időpontja: 2013-02-16 08:00:59
Utolsó módosítás időpontja: 2013-02-16 08:00:59

Megtekintések száma: 21324
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=41106