KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Szakmai partnerség megújítása a kormány és a szakkamarák között

Forrás: Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége - Dr. Gáts Andrea főtitkár

A Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége március 27-i Közgyűlésén jelentette be a szakmai partnerség megújítását a kormány és a szakkamarák között. A Közgyűlésen a kormány képviseletében részt vett dr. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára. 

Rétvári Bence a közgyűlésen kifejezte a kormány szándékát, amennyiben a Fidesz-KDNP szövetség a választóktól felhatalmazást kap egy újabb négy éves ciklusra, esedékes lesz a szakmai partnerség megújítása a kormány és a szakkamarák között. Az államtitkár jelezte, előnyösebb lehet mind a Szövetség mind a Kormány számára egy keretmegállapodás megkötése, amely elősegítheti az egyes hivatásrendi kamarák és szaktárcák közötti megállapodások megszületését is.
Az igény egy közös együttműködésre előző év novemberében már felmerült a Szövetség által szervezett konferencián, amelynek keretében tíz év után először tanácskozhattak a Parlamenten belül a Szövetség képviselői.
Kormány a párbeszédre alapozza a szakmai szervezetekkel való kapcsolatát, ezért is tartjuk fontosnak a Szövetséggel való kapcsolatfelvételt, jelezte az államtitkár.Dr. Gáts Andrea, a Szövetség főtitkára hangsúlyozta: a magyar szakmai kamarák 250 000 taggal, és ugyanennyi nyilvántartott szakmagyakorlóval rendelkeznek. Ezen személyekhez mintegy 750 000 vállalkozás köthető, amelyek egy része kizárólag saját hivatását gyakorolja (orvosok, állatorvosok, könyvvizsgálók, építészek, stb.). A szövetség tagjai a közgyűlésen kinyilvánították, hogy a választások után felálló új kormánytól érdemi párbeszédet várnak az egyes hivatásrendekkel a szakmai, szakmapolitikai döntéshozatal előkészítése során. Nemzeti, társadalmi közérdek, hogy a politikai döntések szakpolitikára alapozottan kerüljenek kialakításra. A Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége ezért koordinációs szerepet vállal az egyes szakmai kamarák és az érintett minisztériumok közötti stratégiai partnerségi megállapodások előkészítésében. A Szövetség ezzel kívánja elősegíteni az egyes szakmák és a mindenkori kormány közötti hatékonyabb érdemi párbeszédet.
 
Létrehozás időpontja: 2014-03-28 12:56:16
Utolsó módosítás időpontja: 2014-03-31 15:43:01

Megtekintések száma: 14529
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=41826