KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tanfolyamok és Képzések Online rendszere
Tanfolyamok és Képzések Online rendszere

Partnerek

Az Építész Közlöny következő lapszámának ajánlója

Kedves Olvasók, tisztelt Kollégák!

Új év, új távlatok, új kihívások…erre a gondolatra még visszatérünk!

Az idei évben is igyekezni fogunk érdekes témákat feldolgozni a Közlönyben, és emellett természetesen beszámolunk majd a Kamara aktualitásairól is. Sűrű év lesz ez, hiszen az állami beruházásokról, valamint az építészetről szóló elfogadott törvény, és az ezeket alátámasztó, a közeljövőben várható kormányrendeletek rengeteg feladatot fognak adni a Kamarának, a szabályzatok módosításával, új szabályzatok megalkotásával és a jogszabályok véleményezésével

Bővebben…



Új szabályozás az energetikai tanúsításban! 2024.03.14.

» Képzés - Vizsga » Továbbképzési hirdetések

A 2023. májusában megjelent jogszabállyal egy teljesen új alapokra helyezett számítási módszer lépett életbe 2023. novemberétől. Az egész napos továbbképzés során az energetikai tanúsítók megismerhetik a legfontosabb változásokat és lehetőség lesz konzultációra is.
Javasoljuk a képzést az energetikai jogosultsági vizsga felkészítőjeként is (legközelebb várhatóan márciusban lesz vizsga).

Bővebben…


Zöldinfrastruktúra tervezési továbbképzés és tanúsítás a MÉK szervezésében…

» a MÉK hírei » Táj- és Kertépítészeti Tagozat hírei

A globális klímaválság a tájépítész szakmát egyrészt kihívások, másrészt számos feladat elé állítja, hiszen megoldásokat kell keresnie a klímaváltozás hatásainak enyhítésére és kezelésére. A felmerülő problémák megoldása az épített és természeti környezettel foglalkozó szakemberek szemléletváltása mellett a kihívásokra választ adó rendszerszemléletű megoldások kidolgozásával érhető el.

 

Bővebben…


Az 1960-70-es évek modern építészetének öröksége

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Konferenciák

ÉPÍTÉSZETI KONFERENCIA – Miskolc – 2024. február 15 -16.

Mottó: Épít és rombol, avagy a modern nagyváros képének alakítói a múlt század hatvanas-hetvenes éveiben

Bővebben…


Elhunyt Dr. Finta József DLA h.c. (1935 – 2024)

» Építész arcok, sorsok, emlékek » In memoriam

Búcsúztatására 2024. január 26-án 12 órakor kerül sor az I. kerületi Szilágyi Dezső téri templomban a Református Egyház szertartása szerint.

Dr Finta József DLA a Nemzet Művésze, Budapest, Salgótarján és Belváros-Lipótváros díszpolgára, a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Tudományos Akadémia tagja, az Amerikai Építészeti Intézet tiszteletbeli tagja, Kossuth-, kétszeres Ybl Miklós-, Steindl Imre- és Prima Primissima díjas, Köztársasági Elnöki Aranyérmes építész, a Magyar Érdemrend középkeresztjének kitüntetettje.

Bővebben…


Távhő súlyozó tényezők az új épületenergetikai rendeletben

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Egyebek

A 2023. november 1-jétől hatályba lépett épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 9/2023. (V. 25.) ÉKM rendelet megváltoztatta a távhőszolgáltatók számára előírt adatszolgáltatás tartalmát, a Lechner Tudásközpont azonban jelenleg még nem fogadja a távhőszolgáltatóktól az új rendelet szerinti adatokat.

Bővebben…


Szabványügyi ismeretek

» Kamara » Dokumentumok

Előszó
a MÉK szabványgyűjteményhez

Az 1995. évi XXVIII. Törvény a nemzeti szabványosításról önkéntessé tette a szabványok alkalmazását, elsősorban az EU-hoz való csatlakozásunk előfeltételeként, az EU-ban megfogalmazott és alkalmazott, piacgazdasági, fogyasztóközpontú szemléletmódot követő magatartás miatt, annak érdekében, hogy az államot, mint a korábban a szabványalkotás fő finanszírozóját és fő érdekeltjét függetlenítsék a szabványalkotástól, és szerepét áthelyezzék a  piacgazdaság szereplőire.

Bővebben…


Elérhetőségek frissítése online felületeinken

» a MÉK hírei » Kamarai hírek

A MÉK több online felületet is működtet, amelyekbe a belépés külön regisztrációhoz kötött és szükséges hozzá a szakmagyakorló e-mail címe:

TAKO – a MÉK által szervezett továbbképzések jelentkezésére szolgáló felület
JVA – vizsgára történő jelentkezéseket kezelő felület
OTIR – szakmai továbbképzések akkreditációjára és az egyéni kérelmek benyújtására szolgáló felület.

Bővebben…