Aktuális
Regisztráció a Főépítészi Tagozat alakuló ülésére augusztus 4-ig

Regisztráció a Főépítészi Tagozat alakuló ülésére augusztus 4-ig

Tisztelt Főépítészek!

A Magyar Építész Kamara 2024. szeptember 17-én délután tartja meg a Főépítészi Tagozat alakuló ülését (a pontos helyszín és időpont a későbbiekben kerül közzétételre), amelyen

  • elfogadásra kerül a MÉK Elnöksége által előzetesen jóváhagyott ügyrend, továbbá
  • megválasztásra kerülnek: elnök (1 fő), vezetőségi tagok (3 fő) és póttagok (3 fő), tagfelvételi bizottsági tagok (4 fő), küldöttek (4 fő) és pótküldöttek (2 fő)

A tagozat megalakulását előkészítő munkacsoport tagjai: Hajnóczi Péter, Horváth Zoltán, Kassai-Szoó Dominika, Kovács Zsófia, Lantay Attila és Salamin Ferenc, akik március óta készítik elő a szükséges anyagokat. A kamara honlapján több felhívás is közzétételre került!

Az alakuló ülésen való részvétel 4 feltétele:
1. regisztráció elvégezése (augusztus 4-e, éjfélig él a regisztrációs felület)
2. aktív kamarai tagság (a felfüggesztett kamarai tagsági jogviszonyt aktívvá kell tenni)
3. főépítészi vizsga vagy igazolt főépítészi vizsga alóli mentesség
4. jelenleg főépítész VAGY az alakuló ülést megelőző 5 éves időintervallumban (2019 - 2024) valameddig látott el főépítészi feladatokat.

A MÉK Alapszabálya értelmében az alakuló ülésen történő részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet egy űrlap kitöltésével lehet elvégezni. Aki a regisztrációval együtt az űrlapon keresztül nem kéri a tagozati tagfelvételét, az nem vehet részt az alakuló ülésen (meghívót nem kap), nem választhat, nem lehet jelölt és nem jelölhet!

A jelölés szabályait az Alapszabály tartalmazza: a jelöltlistára az kerülhet fel, aki legalább 10 jelölést kapott. A jelölésre szolgáló formanyomtatvány lentebb tölthető le.
Jelölő és jelölt is csak az lehet, aki a fenti 4 pont mindegyikének megfelel. Egy jelölt akkor kerülhet fel a véglegesített jelöltlistára, amennyiben az őt jelölő 10 fő mindegyike elvégezte a regisztrációt, megfelel a fent jelzett kritériumoknak és a jelölést is elfogadja. Ezt a Főépítészi Tagozat előkészítő munkacsoportja ellenőrzi!

Az aláírással ellátott jelöléseket (az erre szolgáló formanyomtatvány lentebb letölthető) legkésőbb augusztus 4-e éjfélig várjuk, az alábbi módok valamelyikén:
- személyesen a MÉK Titkárságán
- postai úton (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.)
- emailen (mek@mek.hu címre arról az email címről, amelyet a jelölő a regisztrációkor az űrlapon megadott)
- Hivatali kapun keresztül (Magyar Építész Kamara KRID: 626255358)

A jelölési határidő lezárulta után az előkészítő munkacsoport a beérkezett jelölések alapján összeállítja a jelölti listát. A tisztségekre történő jelölést legkésőbb szeptember 1-ig minden jelöltnek írásban el kell fogandia, továbbá a jelölés elfogadásával együtt rövid szakmai önéletrajzot is csatolnia kell. A jelölés elfogadásra vonatkozóan augusztus folyamán a MÉK minden jelölttel közvetlenül veszi majd fel a kapcsolatot az űrlapon megadott elérhetőségein! A végleges jelöltlistára csak az kerülhet fel, aki a jelölést elfogadta!

Regisztrációs link az alakuló ülésre: https://forms.gle/eJjbrnPp5kvHuMBJ6

Letölthető Jelölő lap

Határidők:
2024. augusztus 4. (vasárnap) éjfél: regisztráció az alakuló ülésre
2024. augusztus 4. (vasárnap) éjfél: jelölés megküldése
2024. szeptember 1. (vasárnap) éjfél: jelölés elfogadása, önéletrajz megküldése
2024. szeptember 2. (hétfő) éjfél: végleges jelöltlista, ügyrend-tervezet és meghívó közzététele, meghívók megküldése az űrlapon megadott elérhetőségekre
2024. szeptember 17. (kedd): alakuló ülés

Kérdés esetén keressen minket a mek@mek.hu címen!

Budapest, 2024. június 18.

Kovács Zsófia
MÉK főtitkár