Aktuális
Aktuális

Csonka Pál-érem díj 2024 - MÉSZ

A 2024. évi Csonka Pál emlékérem díjat páros kategóriában Ferencz Marcel építész és Szántó László Gábor statikus kapták a Nemzeti Atlétikai Központ megvalósításáért, az egyéni, életmű kategóriában Rabb Péter pécsi építőmérnök, statikus érdemelte ki.

MÉK hírek

Szakmai hozzájárulási alap 2024 - az első forduló eredménye

A MÉK Elnöksége 16/2024. (04.05.) sz. határozatával döntött a Szakmai hozzájárulási alap 2024 első fordulójában beérkezett kérelmekről.

Az elnökség minden esetben mérlegelte, hogy a szakmai program minél tágabban és átfogóbban szólítsa meg a tagságot és figyelembe vette a területi kamara létszámát és az azzal összefüggő költségvetési lehetőségeit. 

Területi kamarák hírei

Tájékoztató a HBVÉK Tisztújító Taggyűléseinek eredményéről

Tisztelt Kollégák!

A Hajdú-Bihar Vármegyei Építész Kamara 2024. május 15. napján tartott tisztújító Taggyűlése – 10/2024. (05.15.) taggyűlési határozatával –, majd ezt követően a 2024. július 01. napján tartott tisztújító Taggyűlése – 12/2024. (07.01.) taggyűlési határozatával – a tisztújítás eredményeként 4 évre, 2024. július 11. napjától 2028. július 10. napjáig terjedő időtartamra a következő személyeket megválasztotta:

Elnök: Pecsenye Béla

Tagok közleményei

SZENTENDRE, BELVÁROS

Tisztelt Kamara, Kedves Kollégák!

Ezúton tájékoztatom a tisztelt kamarai tagtársakat az alábbiakról.

Szentendre, Alkotmány utca 10., hrsz.2298 telekre tervezett épületünk tervezését Megrendelő a főépítészi irodával lefolytatott, pozitív eredménnyel zárult Városkepi véleményezési eljárás és a Pest Vármegyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztállyal folytatott, pozitív eredménnyel zárult Örökségvédelmi eljárás után leállította, a tervszakasz teljesítése után, de a kifizetése előtt, így lezáratlan a jogviszony közöttünk.

Tagok közleményei

DEBRECEN HATVAN UTCA 14. - IZRAELITA BÖLCSŐDE ÉS MIKVE TERVEZÉSE

Tisztelt Kamara, kedves Kollégák,

Ezúton tájékoztatom a tisztelt kamarai tagtársakat az alábbiakról. A Debrecen Hatvan utca 14. (hrsz:8544/2) számú ingatlanra terveztem a FUTURE PLANS HUNGARY Kft (FP HUNGARY Kft) számára egy izraelita bölcsődét és mikvét.

Aktuális

Vándoriskola - Felvételi kiírás 2024

“Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat”
Antoine de Saint-Exupéry

Eredeti tervezői felhívás

1047 Budapest, Baross utca 39-43

 Tisztelt Kollégák!

Keresem a 1047 Budapest, Baross utca 39-43., HRSZ: 73844. alatti iskolaépület, egykor Simon Ferenc Bőripari Szakiskola eredeti tervezőjét, szerzői jogának tulajdonosát vagy jogutódját. Az épület átalakításához kérjük hozzájáruló nyilatkozatát.

Aktuális

FELTERJESZTÉSI FELHÍVÁS GÁBOR DÉNES-DÍJRA 2024

A NOVOFER Alapítvány - szakmai-erkölcsi támogatói között tudva az innovációért felelős szervezetek vezetőit - idén ismét meghirdeti a Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívását.

A Díj, melyet évente általában heten nyerhetnek el, az innovációs folyamatban alkotó módon résztvevő, a határainkon belül vagy kívül élő, kiemelkedő tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató magyar szakemberek fokozott erkölcsi elismerését szolgálja.

Aktuális

1125 Budapest, Galgóczy utca 24.

Tisztelt Kollégák!

A tárgyban szereplő cím alatti családi ház átépítésének tervezésével megbízott építészként keresem az eredeti tervezőt vagy jogutódját, hozzájárulás kérése céljából.

Területi kamarák hírei

PMÉK tisztújítás - 2024. május 17.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Pest vármegyei Építész Kamara 2024.május 17-én megtartott tisztújító küldöttgyűlése az alábbi eredménnyel zárult. (A megválasztott tisztségviselők mandátuma 2024. június 1-jétől hatályos.)

Elnök
Philipp Frigyes

Területi kamarák hírei

BÉK Tisztújító Taggyűlés 2024. szeptember 27. péntek

Közeledik a BÉK tisztújítása
A BÉK Elnöksége 2024. június 4-i ülésén határozott a Tisztújító Taggyűlés időpontjáról és helyszínéről.
A döntés értelmében a Tisztújító Taggyűlés dátuma: 2024. szeptember 27. péntek
Helyszíne: Szent Margit Gimnázium Szent Gellért Csarnoka (1114 Budapest, Villányi út 5-7.)

MÉK hírek

Köztestületek Háza

2024. július 2-án kedden a Magyar Művészeti Akadémia épületében megállapodást írt alá a létrehozandó Köztestületek Házával kapcsolatban Lánszki Regő államtitkár, az Építési és Közlekedési Minisztérium képviseletében,  Turi Attila elnök a Magyar Művészeti Akadémia képviseletében, Richly Gábor András főtitkár a Magyar Művészeti Akadémia Titkársága képviseletében, Wagner Ernő elnök a Magyar Mérnöki Kamara képviseletében, Tutervai Mátyás alelnök a Magyar Építész Kamara képviseletében, Eltér István elnök a Budapesti Építész Kamara képviseletében és Szőllősy Gábor elnök a Budapesti és Pest Vármegyei Mérnöki Kamara képviseletében.