Aktuális
SzeptemberFeszt harmadszor - 2024.09.26

SzeptemberFeszt harmadszor - 2024.09.26

2024. szeptember 26-án csütörtökön rendezte meg a Magyar Építész Kamara az ezévi SzeptemberFesztet az Építészek Házában.
Reggel 9-től este 8-ig várták változatos programokkal a szervezők az érdeklődőket az Építészek Háza termeiben és udvarán.
A nap Lánszki Regő ÉKM államtitkár tájékoztatójával indult az aktuális jogszabályi változásokról.

A szakmabeliekkel folytatott beszélgetések mellé az idei programba bekerült egy különleges előadás is, Pál Feri atya a "Fordulat - a változás kulcsa" címmel tartott elgondolkodtató előadást.

Gasztronómiai témájú beszélgetéseket is hallhattak a résztvevők, illetve ezekhez kapcsolódóan kenyér és sütemény kóstoló is színesítette az eseményt.
Az emeleti Ybl teremnél megtekinthették a szakmagyakorlók az Építészek Házáról készült fotókiállítást, amely 4 fotós objektívén keresztül mutatja be az épületet, illetve az esemény főtámogatójának, a Mapeinek a képviselőivel is beszélhettek.
A játékos kedvűek idén a Labirintus kvízen mérethették magukat. Nem volt könnyű, de így is több mint 10 helyes megfejtés érkezett.
Az este tapas kóstolóval és jazz koncerttel zárult.
A MÉK szakmai programja, a SzeptemberFeszt 2022-ben került megrendezésre először. Most már kijelenthető, hogy hagyományt teremtődött, amely remélhetőleg folytatódni tud jövőre is.

A SzeptemberFesztről részletes beszámoló az októberben megjelenő Építész Közlönyben olvasható majd.

Fotók: Gáti Oszkár Dániel