Aktuális
Sikeresen lezajlott a Budapesti Építész Kamara Tisztújító Taggyűlése

Sikeresen lezajlott a Budapesti Építész Kamara Tisztújító Taggyűlése

Elnök: Herczeg László;
Alelnök: Varga Piroska Éva DLA, Elnökségi tagok: Pajer Nóra, Rabb Donát, Lente András

2024. szeptember 27-én tartotta Tisztújító Taggyűlését a Budapesti Építész Kamara.

A jeles eseményre a Szent Margit Gimnázium, Szent Gellért Tornacsarnokában került sor.
A várakozásnak és az előrejelzéseknek megfelelően a részvétel nagyon magas volt, a határozatképes létszám (az aktív tagok 5%-a) a megismételt Taggyűlésre összegyűlt. A napirenden szereplő mindkét szavazási kör sikerrel zárult.

A leköszönő elnök, Eltér István nyitotta meg a Taggyűlést, köszöntőjében röviden bemutatva a két éves elnökségi ciklusban elért eredményeket, és a BÉK működésének irányát. O. Ecker Judit a Felügyelő Bizottság elnökeként az elmúlt időszak gazdálkodásának fontosabb adatait ismertette, és biztosította az újonnan megválasztandó tisztségviselőket a BÉK stabil pénzügyi helyzetéről. Az ügyrendi kérdések megszavazását követően a Választási Jelölőbizottság (VJB) elnöke, Bálint Imre DLA ismertette a jelölés folyamat eredményét és az egyes tisztségekre jelöltek névsorát.

A választás az elnöki és az alelnöki pozíciók betöltésére vonatkozó szavazással kezdődött. Az elnöki tisztségekre kettő, az alelnöki tisztségre három jelöltet állított a VJB.
Csapó Balázs és Herczeg László elnökjelöltek, valamint Lente András, Varga Piroska Éva DLA és Wéber József alelnökjelölt ismertették programjukat, majd válaszoltak néhány nekik feltett kérdésre. Ezután a szavazólapok kitöltésével kerülhetett sor a titkos választásra, amelynek eredményét a szavazatszámlálást követően ki is lehetett hirdetni: Herczeg Lászlót 162, Varga Piroska Éva DLA-t 167 igen szavazattal választotta meg a Taggyűlés a következő négy évre az elnöki, illetve alelnöki pozíciókra.

A második szavazási körben az elnökségi tagok, a bizottságok és a küldöttek választására került sor. A szavazást követően, a szavazólapok összesítése és az eredmény kihirdetése következett. A leköszönő Felügyelő Bizottság ellenőrzésével zajló számlálás végül az alábbi eredménnyel zárult:

Elnök
Herczeg László

Alelnök
Varga Piroska Éva DLA

Elnökség tag
Lente András, Pajer Nóra, Rabb Donát

Felügyelő Bizottság
Dulácska Zsolt, Fernezelyi Gergely DLA, Rab Judit
póttag
Domonkos Ádám, Fáy Piros, Kaszás István

Etikai-Fegyelmi Bizottság
Bődey Attila, Engedyné Juhász Veronika, Görbicz Máté, Lelkes Ibolya, Miklós Balázs Gábor, Vizér Péter, Wágner Péter DLA
póttag
Gerencsér László, Karádi Katalin, Váradi Gábor

Választási Jelölőbizottság
Dobos András, Kiss-Gál Zsuzsanna DLA, Kőszeghy Flóra, Soltész Noémi, Vikár András DLA

A BÉK 2024. évi Tisztújító Taggyűlése eredményesen lezajlott, a megválasztott tisztségviselők ezt követően majd közös alakuló ülésüket tartják, ahol az egyes bizottságok elnököt választanak maguk közül. A továbbiakban a munka az új felállásban haladéktalanul folytatódik tovább.

A küldött szavazólapok számlálása még folyik, az eredmény 15 napon belül közzétételre kerül.

Mindenkinek köszönjük a részvételt!

Illusztráció forrása: bek.hu