Aktuális
Területi kamarák hírei

Tájékoztató a HBVÉK Tisztújító Taggyűléseinek eredményéről

Tisztelt Kollégák!

A Hajdú-Bihar Vármegyei Építész Kamara 2024. május 15. napján tartott tisztújító Taggyűlése – 10/2024. (05.15.) taggyűlési határozatával –, majd ezt követően a 2024. július 01. napján tartott tisztújító Taggyűlése – 12/2024. (07.01.) taggyűlési határozatával – a tisztújítás eredményeként 4 évre, 2024. július 11. napjától 2028. július 10. napjáig terjedő időtartamra a következő személyeket megválasztotta:

Elnök: Pecsenye Béla

Területi kamarák hírei

PMÉK tisztújítás - 2024. május 17.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Pest vármegyei Építész Kamara 2024.május 17-én megtartott tisztújító küldöttgyűlése az alábbi eredménnyel zárult. (A megválasztott tisztségviselők mandátuma 2024. június 1-jétől hatályos.)

Elnök
Philipp Frigyes

Területi kamarák hírei

BÉK Tisztújító Taggyűlés 2024. szeptember 27. péntek

Közeledik a BÉK tisztújítása
A BÉK Elnöksége 2024. június 4-i ülésén határozott a Tisztújító Taggyűlés időpontjáról és helyszínéről.
A döntés értelmében a Tisztújító Taggyűlés dátuma: 2024. szeptember 27. péntek
Helyszíne: Szent Margit Gimnázium Szent Gellért Csarnoka (1114 Budapest, Villányi út 5-7.)

Területi kamarák hírei

Tisztújítás Komárom-Esztergom Vármegyében

Építész Napot és Tisztújító Taggyűlést tartott Tatán a Német Nemzetiségi Múzeum volt Nepomucenus malomban 2024.05.28-á a Komárom-Esztergom Vármegyei Építész Kamara.
A Tisztújító Taggyűlésén az alábbi tisztségviselők kerültek megválasztásra.

Elnök: Markos Anikó

Területi kamarák hírei

WÉBER ANTAL-DÍJ 2024

Nyolcadik alkalommal került átadásra a Pest vármegyei Építész Kamara általa alapított Wéber Antal-díj. A magyar műépítész nevét viselő díjjal a kiemelkedő alkotói tevékenységet folytató pest vármegyei kamarai tagsággal rendelkező szakmagyakorló munkáját kívánja elismerni a Kamara. Wéber Antal a XIX. századi magyar építészet meghatározó építész egyénisége, Ybl Miklós pályatársa. Neoreneszánsz építészete a reneszánsz mélyen átgondolt újraértelmezése. Magántanítóként, majd az építészeti közélet jeles tagjaként komoly figyelemmel fordult a felnövekvő szakmai generációk felé. Munkásságát a minőség és a szakmai közéletben végzett áldozatos tevékenysége emelte ki a korabeli átlagból.

Területi kamarák hírei

TÁJÉKOZTATÁSUL – MEGVÁLASZTOTT HELYI KÜLDÖTTEK 2024.

A Hajdú- Bihar Vármegyei Építész Kamara 2024. január 23. napján tartott, megismételt, helyi küldötteket választó Taggyűlésén 4 éves időtartamra 30 helyi küldöttet választott az alábbiak szerint:

Területi kamarák hírei

MEGHÍVÓ – “AZ ÉV CÍVIS HÁZA” 2023. – SZAKMAI EST

MEGHÍVÓ SZAKMAI ESTRE

2023. év májusában hagyományteremtő céllal hívta életre Debrecen Város Közgyűlése az Év Cívis Háza elismerést. Az első díjat a Szepességi utca 51. szám alatti ingatlan tulajdonosai vehették át.

Területi kamarák hírei

Mosonmagyaróvári kiállítás - GyMS Megye építészete

Kedves Kolléga!

Szeretettel meghívjuk a "Győr-Moson-Sopron megye építészete 2022" című vándorkiállításra, melyen a GyMS Vármegyei Építész Kamara kísérletet tesz az elmúlt évek építészeti termésének felvonultatására, közülök is kiemelten a "Megye Építészetéért" díj díjazott és dicséretes alkotásainak és alkotóinak bemutatására.

Területi kamarák hírei

Pályázati felhívás a Wéber Antal Díj 2024. évi adományozásáról

A Pest Vármegyei Építész Kamara (a továbbiakban: PMÉK) a 2014. évi küldöttgyűlésén Wéber Antal magyar műépítész emlékére az illetékességi területén kamarai tagsággal rendelkező tagok részére, a szakmai megítélés szerinti legkiválóbb alkotói tevékenységet folytatók számára adományozható Wéber Antal elismerő díjat alapított. A Díj olyan természetes személynek (kivételes esetben csoportnak) adományozható, aki a PMÉK tagjaként, illetve egykori tagjaként, a környezet alakítása, fejlesztése és védelme szempontjából meghatározó alkotó tevékenysége kiemelkedően magas színvonalú szakmai értékeket hordoz. A Díj alapító okirata a http://www.pmek.hu honlapon megtekinthető.

Területi kamarák hírei

80-as évek Debrecenben

Időpont: 2023. december 15. 17:00 óra

Helyszín: Méliusz Juhász Péter Könyvtár - Központi Könyvtár - II. emeleti kerengő (4026 Debrecen, Bem tér 19/D)

Területi kamarák hírei

A DEAC ikonikus lelátóépületének bejárása

2023. november 30. (csütörtök) 10:00 órai kezdéssel (facebook-esemény: https://fb.me/e/4BtwZTSiA )

Helyszín: a Debreceni Egyetem Dóczy utcai sportkampuszának felújított többfunkciós sportkomplexuma, a DEAC ikonikus lelátóépülete
Találkozó időpontja, helye: 09 óra 45 perckor az épület bejárata előtt - 4032 Debrecen, Dóczy József u. 9.

Területi kamarák hírei

Győr-Moson-Sopron megye építészete 2022 - vándorkiállítás Sopron

Tisztelt Érdeklődők! Kedves soproni és Sopron környéki Polgárok!
Kedves Kollégák és Hallgatók!

Szeretettel meghívjuk a "Győr-Moson-Sopron megye építészete 2022" című vándorkiállítás soproni kiállítására, melyen a GyMS Vármegyei Építész Kamara kísérletet tesz az elmúlt évek építészeti termésének felvonultatására, közülök is kiemelten a "Megye Építészetéért" díj díjazott és dicséretes alkotásainak és alkotóinak bemutatására. A kiállításon 27 alkotó közösség közel 90 építészeti alkotása látható a megyei építész kamara tagjainak munkásságából.