KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Indul az „Év Balatoni Háza 2022.” építészeti díjpályázat!

A Nők a Balatonért Egyesület a Balatoni Szövetséggel együttműködve 2022.-ben immár ötödik alkalommal meghirdeti az Év Balatoni Háza építészeti díjpályázatot. A pályázat a Lechner Tudásközpont Nonprofit Kft. támogatásával zajlik. A BKÜ területén épült, 2013. január 01. után használatba vett épületekkel lehetett 2022. október 31.-ig pályázni három kategóriában:

  • az év balatoni lakóháza
  • az év balatoni középülete
  • az év balatoni üdülő/ gazdasági épülete

A felhívás célja a minőségi építészet népszerűsítése, megismertetése a tágabb közönséggel, figyelemfelhívás a Balaton környezetében épített példaértékű épületekre. Nem csak új épületekkel lehet nevezni a pályázatra, hanem értéknövelő felújítások, épületbővítések terveit is várják a megmérettetésre.

A három kategória nyertese – összesen bruttó 1.000.000 Ft értékben- pénzdíjazásban részesül, de minden évben különdíjak is kiosztásra kerülnek.

A Bírálóbizottságban a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a három érintett megye építész kamarája, a NABE és a Balatoni Szövetség képviselője kap helyet. A bizottság elnöke Lánszki Regő építész, az Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára.

A pályázatra elektronikusan lehetett nevezni a megvalósult épületek terveivel, illetve az épületről és környezetéről készült fotókkal.

A részletes pályázati kiírást és a nevezési lapot a www.azevbalatonihaza.hu honlapon lehet megtalálni.

 

Balatonfüred, 2022. szeptember 09.

Fabacsovicsné Kovács Krisztina

   a Bíráló Bizottság titkára


Létrehozás időpontja: 2022-09-12 16:13:16
Utolsó módosítás időpontja: 2022-09-12 16:14:17
Cimkék: év, balatoni, háza, 2022, pályázat; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 4908
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47227